Πρόταση δυσπιστίας - Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι, δεν θα κρυφτώ από καμία ασυλία

Πρόταση δυσπιστίας - Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι, δεν θα κρυφτώ από καμία ασυλία

«Θα μου επιτρέψετε να πω ότι απόλυτος σεβασμός σημαίνει και τη συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να μην θέλει να λάμψει η αλήθεια. Τοποθετούμαι αποκλειστικά και μόνο θεσμικά. Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει να καταθέσουν πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι, δεν θα κρυφτώ από καμία ασυλία», τόνισε αρχικά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. 

«Όλο αυτό το διάστημα έχω λάβει απλή απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να τοποθετούμαι θεσμικά. Είχα ζητήσει να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής για τα Τέμπη. Να συντάξουν δηλαδή συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ να δούμε αν και αν ποια βάση έχει. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θεσμικά στη βουλή όχι σε λαϊκά δικαστήρια τηλεόρασης και σόσιαλ. Δεν κρύφτηκα δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία», υποστήριξε στη συνέχεια ο βουλευτής Σερρών.

«(Σύμβαση 717): Αν κάποιοι καθυστέρησαν ήταν αυτοί που είχαν την ευθύνη το 2016-2017-2018 (…) Αν η κυβέρνηση της ΝΔ διέκοπτε την 717 το ελληνικό δημόσιο θα επέστρεφε χρήματα (…) Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα, δυστυχώς (…) Τη μοιραία νύχτα υπήρξε συσσώρευση λαθών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη. Δεν ήταν θεωρία αλλά βασίζεται σε ομολογία. Εκείνη τη νύχτα παραβιάστηκε επτά φορές ο κανονισμός κυκλοφορίας. Η κατ' εξακολούθηση παραβίαση του κανονισμού μετά βεβαιότητας προκάλεσε την τραγωδία» συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

Κατηγορείτε εμένα για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως και ενώ ανέλαβα την πολιτική ευθύνη. Συγκάλυψη θα επιτρέψετε να πω ότι είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο ομιλών βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας. Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο, όπως έκαναν αλλοι στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως, γεγονός ασυνήθιστο για τα πολιτικά πράγματα στην εποχή μας», υποστήριξε ο κ. Καραμανλής.

«Επαναλαμβάνω δεν κρύφτηκα ποτέ και δεν κρύβομαι ούτε τώρα πίσω από καμιά βουλευτική ασυλία. Καμιά βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη. Το θέμα των Τεμπών θα έπρεπε να γνωρίζουμε ότι υπάγεται στο άρθρο 86», ανέφερε ακόμη ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ζωντανά η συζήτηση στη Βουλή

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ