Πότε και γιατί το Μαξίμου «έκοψε» τον Τζανερρίκο

Πότε και γιατί το Μαξίμου «έκοψε» τον Τζανερρίκο

Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση.

Με αυτή την κατηγορηματική δήλωση ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε στον Χρήστο Τζανερρίκο και στις περίεργες δηλώσεις που έκανε ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δέχθηκε κυβερνητικές παρεμβάσεις, τις οποίες, όμως, στη συνέχεια ανασκεύασε μερικώς, αν και ουδείς εντέλει κατάλαβε το ακριβές νόημα όλων αυτών των αναφορών εκ μέρους του δικαστικού.

«Βεβαίως, είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερρίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι’ αυτά τα οποία αναφέρονται», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και Υποδομών.

Ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε ότι σημασία για τη χώρα έχει «να μπορέσει να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία και μορφώματα τα οποία είναι αντιδημοκρατικά, φασιστικά, θα πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής και αυτό θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας».

Τα «γυρίζει»

Υπενθυμίζεται ότι o κ. Τζανερρίκος σε δημόσια τοποθέτησή του ισχυρίστηκε πως υπήρξε και δεύτερη συνάντηση, εκτός από εκείνη με τον υπουργό Επικρατείας με αντικείμενο -και αυτή- την επικείμενη κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου για το κόμμα Κασιδιάρη.

Σε νέες δηλώσεις του, ωστόσο, ο παραιτηθείς διευκρίνισε πως είχε συναντηθεί όχι με πολιτικό ούτε με κυβερνητικό παράγοντα, αλλά με πρόσωπο εκτός πολιτικής, επιχειρηματία, ο οποίος -κατά τον ίδιο- μετέφερε σε αυτόν μήνυμα της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης με το κόμμα Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανερρίκο, του προτάθηκε να έχει θετική συνεισφορά στην υπόθεση Κασιδιάρη με την υπόσχεση ότι ως αντάλλαγμα θα του δινόταν θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τον ισχυρισμό, τονίζοντας ότι ο κ. Τζανερρίκος είχε «κοπεί» πριν από λίγους μήνες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν το όνομά του είχε ακουστεί ως υποψήφιου για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς στο πρωθυπουργικό γραφείο έφθασαν πληροφορίες για στενές σχέσεις του με οικονομικούς παράγοντες.

Αντιπαράθεση

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση και από τον Γιάννη Οικονόμου, ότι, δηλαδή, δεν υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης παρά μόνο η απαραίτητη διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου για δικονομικά ζητήματα. «Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοιου είδους παρέμβαση από τη μεριά της κυβέρνησης. Όμως, το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα.

Το σοβαρό που έχουμε απέναντί μας είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για να υψώσουμε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων με τον οποιονδήποτε μανδύα στις εκλογικές διαδικασίες είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή και πολιτική, την οποία δεν παζαρεύουμε με κανέναν. Και σε κανένα επίπεδο», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση στη διένεξη Γεραπετρίτη - Τζανερρίκου έκανε χτες και το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Δημήτρη Μάντζου (REAL FM): «Οποιαδήποτε συναλλαγή ή υποψία συναλλαγής μεταξύ της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης θα πρέπει να διαλύεται και να μαθαίνουν οι πολίτες τι ακριβώς έχει συμβεί», ανέφερε.

Έκανε δε λόγο για εργαλειοποίηση του ζητήματος με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας ότι και οι δύο «έκαναν μια στάθμιση κόστους-οφέλους. Η ΝΔ δυόμισι χρόνια μετρούσε δημοσκοπήσεις και δεν αποφάσιζε τι πρέπει να κάνει με αυτό το κόμμα, ανάλογα αν τη βόλευε να μπει ή όχι στο Κοινοβούλιο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ με την προχθεσινή του αποχή, ούτε λίγο-ούτε πολύ, αποφάσισε να ψαρέψει στα θολά νερά της αντίδρασης. Ούτε σε ένα βαθύ ζήτημα Δημοκρατίας δεν κατάφεραν να ομονοήσουν αυτά τα δύο κόμματα».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Δικαιοσύνης - πολιτικής επισήμανε: «Είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια έναν εισαγγελέα, ο οποίος μετά την αφυπηρέτησή του έγινε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με αντικείμενο τη διαφθορά, ο οποίος καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Αυτή η παθογένεια ανάγεται στο παρελθόν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατέληξε: «Για να πάμε μπροστά, θα πρέπει να συζητήσουμε επιτέλους για την αναθεώρηση του Συντάγματος όσον αφορά την ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, με ενεργό εμπλοκή της Βουλής πια και όχι μόνο του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και για ένα νέο σύστημα αξιολόγησης και προαγωγής των δικαστικών λειτουργών».

«ΣΗΚΩΝΕΙ» ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝ∆ΟΥΡΟΥ

Το θέμα Τζανερρίκου προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση. Ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεφαλονιά, περιτριγυρισμένος από βουλευτές, στελέχη και φίλους του κόμματος, μίλησε με έμφαση για τις καταγγελίες του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και τη φερόμενη πρόταση δωροδοκίας από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα απαντήσεις.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «κανονικά θα έπρεπε να είχε επιληφθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διότι εδώ μιλάμε για κακουργηματική πράξη» και άφησε αιχμές για τον Ισίδωρο Ντογιάκο λέγοντας ότι στην υπόθεση των υποκλοπών «αντί να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη αυτούς που έκαναν τις παρακολουθήσεις, έσπευδε να δημιουργήσει τείχος σε αυτούς που αποκάλυπταν την αλήθεια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ