Πιέζουν οι αγρότες - Αμηχανία στο Μαξίμου

agrotes mploka 2Στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους των αγροτών που, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι 20 και θα εκπροσωπούν συνολικά 39 μπλόκα. Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να κλείσει ο ίδιος το μέτωπο με τους αγρότες παρουσιάζοντας βελτιωμένη πρόταση.

Το χθεσινοβραδινό μίνι κυβερνητικό συμβούλιο, διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ, παρουσία και των υπουργών Γ. Κατρούγκαλου, Β. Αποστόλου, Μ. Μπόλαρη, Γ. Χουλιαράκη αλλά και συμβούλων με στόχο να μπουν οι τελευταίες "πινελιές" στην κυβερνητική πρόταση. Στόχος της κυβέρνησης, όπως παραδέχονται στελέχη με γνώση της κατάστασης, είναι "σε καμία περίπτωση να μην πάμε σε περαιτέρω κλιμάκωση και να τελειώνουν άμεσα οι αποκλεισμοί των οδικών αρτηριών".

Αγρότες από πολλά αγροτικά μπλόκα διαμηνύουν ότι δεν αποσύρουν τα τρακτέρ τους από το δρόμο, αλλά αντίθετα τονίζουν, πως σε περίπτωση που από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν πάρουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για αλλαγές στο σχέδιο Κατρούγκαλου, βάσει των προτάσεών τους, τότε θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμα και με επ' αόριστον αποκλεισμό κάθε διόδου.

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου των Τεμπών, διαμήνυσε ότι αν η συνάντηση δεν γίνει κάτω από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ομάδα που θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό, δεν σκοπεύουν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Η ομάδα των Τεμπών, που απαρτίζεται πλέον από 38 επίσημα και υπαρκτά μπλόκα, στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι εάν μέχρι το βράδυ δεν διασφαλιστεί ο ουσιαστικός και σωστός διάλογος που έχει αποφασιστεί να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και βάσει των αιτημάτων που έχει θέσει η ομάδα, τότε δεν θα πάμε στη συζήτηση και ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που τελικά θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κυβέρνηση», δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης. Σημειωτέον ότι αντιπροσωπεία πέντε αγροτών μεταβαίνει στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά άλλα στελέχη του μπλόκου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη σύνθεση τη ομάδας αυτής.

Η ομάδα της Νίκαιας που εκπροσωπεί 69 μπλόκα είχαν ανακοινώσει ότι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την Τρίτη. «Όπως είναι γνωστό δεν τα ζητάμε όλα, ζητάμε τα 5 αιτήματα και επιμένουμε σε αυτά που συμπυκνώσαμε στην προηγούμενη σύσκεψη. Ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη να θέσουμε αυτά τα αιτήματα και να πάρουμε απάντηση» ανακοίνωσε εκ μέρους των αγροτών ο Βαγγέλης Μπούτας.

Να μην συμμετέχουν σε «έναν προσχηματικό διάλογο, που δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις που τέθηκαν από τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα για συζήτηση επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει στο Μέγαρο Μαξίμου», αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην Εξοχή Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου. Τόνισε δε ότι, «στην απόφαση αυτή συντέλεσε και το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η συμφωνία για την εκλογή ανάδειξης της επιτροπής που θα εκπροσωπήσει την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων στο διάλογο με τον Έλληνα πρωθυπουργό μέσα από τα συμμετέχοντα μπλόκα» και στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, «δεν νομιμοποιούνται αυτοί που θα παρευρεθούν στο διάλογο, εάν τελικά το πράξουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ