Ο εκνευρισμός Κασσελάκη με τις εταιρείες στις ΗΠΑ -«Άδειασε» ξανά τον Τσίπρα

Ο εκνευρισμός Κασσελάκη με τις εταιρείες στις ΗΠΑ -«Άδειασε» ξανά τον Τσίπρα

Μετά από ασφυκτική πίεση μιας εβδομάδας για τα αστακοκάραβα και το δάνειο στην Αυγή, ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ουσιαστικά ότι βρίσκεται σε διαδικασία διευθέτησης των εκκρεμοτήτων του στις ΗΠΑ, αναζητώντας χρόνο μέχρι τον Ιούνιο για να δηλώσει την περιουσιακή του κατάσταση.

Η συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Mega ίσως ήταν μια καλή προετοιμασία για τον κ. Κασσελάκη πριν τη βασική εκπαίδευση στο στρατό.

Διαβολοβδομάδα

Αν και ο όρος αφορά στα ΟΥΚ (Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών) στο στρατό, η εβδομάδα που πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσομοίαζε περισσότερο με διαβολοβδομάδα σκληρής πολιτικής δοκιμασίας.

Ο κ. Κασσελάκης παρά το γεγονός ότι ήταν ο ίδιος που σε πολύ μεγάλο βαθμό τροφοδότησε τη συζήτηση γύρω από τις μετοχές του σε εταιρείες με έδρα το Ντελαγουέρ και τη Νέα Υόρκη, και έχασε το ηθικό πλεονέκτημα της δανειοδότησης για πληρωθούν μισθοί και δώρα των εργαζομένων στη Αυγή και στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κατάφερε το πιο σημαντικό για εκείνον επικοινωνιακά, να φέρει σε προσωπική αντιπαράθεση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι και ο βασικός του στόχος επικοινωνιακά.

Η παραδοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα, ότι, αν χρειαστεί, θα πληρώσει και πρόστιμο, μαρτυρά για πολλούς που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, ότι ο κ. Κασσελάκης ίσως και να μην ήταν έτοιμος από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του τον περασμένο Σεπτέμβριο να αποχωρήσει από τις εταιρείες του στις ΗΠΑ.

Το πρόστιμο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Κασσελάκης αφορά στην έρευνα που έχει αρχίσει από την εισαγγελία πρωτοδικών για τη συμμετοχή του στην OSIOS LLC (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης – ΕΠΕ) μέσω της οποίας δάνεισε τα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν κληθώ να δώσω εξηγήσεις, θα δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει το νόμο, αν υπάρξει πρόστιμο θα το πληρώσω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια έμμεση παραδοχή ότι εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 περι πόθεν έσχες και σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικού αρχηγού με οποιονδήποτε τρόπο σε εταιρεία του εξωτερικού.

Για την ιστορία πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι τα χρήματα του δανείου του επεστράφησαν από την ίδια διαδρομή από την οποία δόθηκαν ενώ για το ιδιωτικό συμφωνητικό δανεισμού της LEFT MEDIA μέσω της OSIOS επιφυλάχθηκε να το καταθέσει στη Δικαιοσύνη, αν του ζητηθεί.

Τα πυρά της ΝΔ παρά τις παραδοχές και τις αποκαλύψεις Κασσελάκη δεν έλειψαν καθώς το Μοσχάτο πιάστηκε από την αποστροφή του κ. Κασσελάκη ότι ένας πρόεδρος μπορεί να δανείζει το κόμμα κάτι που όπως είπε συμβαίνει και στην Αμερική στο Δημοκρατικό Κόμμα με τον κ. Μπάιντεν όπως είπε.

«Σήμερα μάθαμε από τον εκνευρισμένο κ. Κασσελάκη ότι ένας αρχηγός κόμματος μπορεί να δανείζει και να δανείζεται από το κόμμα του χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Μπορεί να ΜΗΝ απαντάει τίποτα για ζητήματα διαφάνειας, επιφυλασσόμενος να απαντήσει στη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Μετά τις ευρωεκλογές το πόθεν έσχες

Σύμφωνα πάντως με νομικούς ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να είχε καταθέσει αρχική δήλωση περιουσιακής κατάστασης μέσα σε τρεις μήνες από όταν εξελέγη πρόεδρος.

Η ερώτηση πάντως ήταν σαφής από την κα Τζίμα για το πόσες εταιρείες έχει ο κ. Κασσελάκης και εκείνος αρκέστηκε να πει ότι πλέον δεν έχει συμμετοχή σε καμία εταιρεία στο εξωτερικό, αναφέροντας ουσιαστικά αυτές που έχουν ήδη έρθει στο προσκήνιο, την OSIOS και την Tiptree marine με την οποία έχει σκληρή νομική διαμάχη και από την οποία, μετά την αποχώρησή του, διεκδικεί ως αποζημίωση αρκετά εκατομμύρια ευρώ από το μερίδιό του στην εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«Όλη η συμμετοχή μου από τα αστακοκάραβα έχει μεταβιβαστεί. Ήταν γνωστή στον κόσμο η συμμετοχή μου σε συνεργασία με μια εισηγμένη εταιρεία στην Αμερική, λύθηκε η συνεργασία μου πριν από έναν χρόνο. Διεκδίκησα μια αμοιβή και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου. Δεν έχω πλέον συμμετοχή σε καμία εταιρεία».  

Σε κάθε περίπτωση τόσο ο ίδιος όσο και συνεργάτες του δεν δείχνουν να βιάζονται για κάτι και τις τελικές απαντήσεις θα τις δώσουν τον Ιούνιο που είναι και μήνας των ευρωεκλογών καθώς τότε σκοπεύει να καταθέσει το πόθεν έσχες του ο κ. Κασσελάκης.

Και γέφυρες και αποστάσεις από τον Τσίπρα

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αποκάλυψε χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες, μετά το Συνέδριο της αμφισβήτησης… οι δυο τους είχαν συνάντηση και «όλα καλά» όπως αρκέστηκε να πει.

Από το περιβάλλον Κασσελάκη γίνεται λόγος για εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ πρώην και νυν προέδρου με τον ίδιο να λέει «αποκλείεται» στο ενδεχόμενο να τον αμφισβητήσει την επομένη των ευρωεκλογών.

«Ο κύκλος του 15-19 έχει κλείσει» επανέλαβε πάντως ο κ. Κασσελάκης με εμφανή τη δυστοκία στο να στηρίξει τις κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και του «σκανδάλου της Novartis» μετά και τη δημόσια παραδοχή του κ. Τσίπρα ότι έγιναν ατυχείς χειρισμοί δείχνοντας δυο κομβικά πρόσωπα τα οποία έχει δίπλα του τώρα ο κ. Κασσελάκης, τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.

«Αν ήμουν στην κυβέρνηση τότε θα σας απαντούσα, δεν ήμουν» είπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «αυτό που μπορώ να σας απαντήσω είναι ότι χαίρουν της εμπιστοσύνης μου [οι κκ Παππάς και Πολάκης]».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ