Μητσοτάκης: Καθήκον μας να κάνουμε την Ελλάδα ξανά υπερήφανη

Μητσοτάκης: Καθήκον μας να κάνουμε την Ελλάδα ξανά υπερήφανη

Με αναφορά στα δύο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως σημείωσε, η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτε στο πέρασμά της. «Ο λαϊκισμός και το ψέμα είναι πρωτοφανή, ενώ το μέγεθος της καταστροφής και η ήττα της χώρας είναι καθολική. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να μην είναι σε χειρότερη θέση από ό,τι ήταν στο τέλος του 2014, όταν παρέλαβε η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδιώκει και καταδικάζει τους πολλούς Έλληνες. «Ποιοι πλήττονται από την εγκληματικότητα, τα βόρεια προάστια ή οι λαϊκές συνοικίες, ποιοί πλήττονται από τη διάλυση των νοσοκομείων αν όχι οι πιο αδύναμοι. Η πολιτική Τσίπρα-Καμμένου είναι κοινωνικά άδικη και ανάλγητη, οι ανισότητες διευρύνθηκαν και κάποιοι έχουν το θράσσος να γιορτάζουν σήμερα τη μαύρη επέτειο. Οι κομματικοί μανδαρίνοι που χρησιμοποιούν το κράτος σαν λάφυρο είναι εκείνοιν που γιορτάζουν», τόνισε. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «ήλθε η ώρα να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη, ότι η κατάντια και η μιζέρια είναι μία θλιβερή παρένθεση».


Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Η παρακαταθήκη του κ.Τσίπρα είναι τραγική. Στις ημέρες του κ.Τσίπρα το κομματικό κράτος εκτραχύνθηκε όσο δεν είχε συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση. Σήμερα οι πολίτες δεν εμπιστεύονται το κράτος. Είναι βαθιά απογοητευμένοι. Στα δύο χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ευτέλισαν την έννοια της ελπίδας. Δηλητηρίασαν την κοινωνία με διχαστική λογική. Ο κίνδυνος είναι οι πολίτες να χάσουν την ελπίδα τους και στην έννοια της Πολιτείας. Στην ελληνική κοινωνία κυριαρχεί ο φόβος, με την έννοια του κάθε ελπιδοφόρου στοιχείου που είχε ξεπηδήσει στην Ελλάδα της κρίσης. Ενα πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος. Πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Λέω σε όλους τους Ελληνες: Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οχι όμως ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί. Η αποτυχία του κ.Τσίπρα δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από θριάμβους. Στην πλάτη της δικιάς μας γενιάς πέφτει το μεγάλο βάρος η Ελλάδα να σηκώσει ψηλά το κεφάλι. Δεν θα δώσω δικαίωμα σε κανέναν την επόμενη των εκλογών να πει ότι τον κορόιδεψα για να υφαρπάξω την ψήφο του. Και πάντως, εγώ πρωταγωνιστής σε βίντεο σαν αυτά που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο για τον κ.Τσίπρα για τα δύο χρόνια, δεν θα γίνω. Αν έκανε ένα καλό ο κ.Τσίπρας είναι ότι απομυθοποίησε το αφήγημα της εύκολης εξόδου από την κρίση.»


Τόνισε ότι: «Για μας πρώτη προτεραιότητα είναι οι άνεργοι. Αυτοί που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα και συχνά τους διακατέχουν συναισθήματα κατάθλιψης και απελπισίας. Αυτοί θα είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας γιατί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα.»


Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Μεταρρύθμιση στη διοίκηση θα σημαίνει ένα κράτος φιλικό προς τον πολίτη. Μεταρρύθμιση στην υγεία σημαίνει εξυπηρέτηση και όχι συχνά εξευτελισμό των πολιτών όπως συμβαίνει στα επείγοντα. Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη σημαίνει ποιοτική απονομή της με ταχύτητα και όχι αρνησιδικία. Στη δημόσια τάξη σημαίνει ασφαλείς γειτονιές και μηδενική ανοχή σε άβατα ανομίας. Αυτές οι αλλαγές ξεδιπλώνονται μεθοδικά μέσα από το πρόγραμμά μας. Το σχέδιό μας για την ανάπτυξη είναι πρωτίστως ελληνικής έμπνευσης και πρέπει να το αγκαλιάσουν όλοι οι Έλληνες για να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη της κρίσης. Να εμφυσήσουμε νέα πατριωτισμό, μακριά από το στείρο εθνικισμό. Ο αγώνας μας αφορά συνολικά την πατρίδα μας. Να ξαναγεμίσουμε το κράτος μας με περηφάνια και αυτοπεποίθηση. Οι δυνατότητες του τόπου μας ξεπερνούν την ανικανότητα του κ.Τσίπρα. Λέω στους Έλληνες «εμπιστευτείτε μας», είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να δούμε τους Έλληνες ξανά ψηλά. Θέλω να δω να μειώνονται οι ανισότητες. Θέλω να δω ξανά την Ελλάδα μια κανονική χώρα. Τους νέους μας να γυρίζουν στην πατρίδα και όσα έμαθαν τόσα χρόνια να τα χρησιμοποιήσουν για την ανάταξη της χώρας. Είμαστε με τους πολλούς και οι πολλοί είναι πλέον μαζί μας. Ανοίγει ο δρόμος για τη μεγάλη παράταξη όλων των Ελλήνων. Ανοίγει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή. Αυτό είναι το μήνυμα: Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να σηκώσουν ξανά ψηλά το κεφάλι.»


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να καλωσορίσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος τον προερχόμενο από το Ποτάμι βουλευτή, Ιάσονα Φωτήλα. Μίλησε εκτενώς για τη διεύρυνση στη βάσης του κόμματος, ενώ ευχαρίστησε τα στελέχη και τους βουλευτές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου, όπως είπε, το κόμμα να είναι έτοιμο να ανέλθει στην κυβέρνηση. Απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμπορευθούν με τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι είναι μακριά από τη ΝΔ κάθε ίχνος αλαζονείας και ρεβανσισμού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ