Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Καμία συμφωνία με τον Ζελένσκι, δεν θα μπορούσα να υπογράψω εν κρυπτώ - Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της για τα Τέμπη

Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Καμία συμφωνία με τον Ζελένσκι, δεν θα μπορούσα να υπογράψω εν κρυπτώ - Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της για τα Τέμπη

Στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία , το αγροτικό ζήτημα, αλλά και τα Τέμπη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας για την προστασία του εναέριου χώρου της εμπόλεμης χώρας λέγοντας πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και πως δεν θα υπέγραφε τίποτα εν κρυπτώ.

«Είναι διαρκής η στήριξή μας στην Ουκρανία και έχει δρομολογηθεί ένα επίπεδο συζήτησης για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της στρατηγικής μας αυτονομίας με επένδυση στην ευρωπαϊκή άμυνα και είναι μια νέα προσθήκη στη συζήτηση που κάνουμε γιατί για πρώτη φορά ακουμπάμε το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας», σημείωσε αναφερόμενος στις συζητήσεις της Συνόδου.

Μητσοτάκης: Πάνω από 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν ανέφερε το πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, συμπληρώνοντας ωστόσο πως θα είναι πάνω από τα 800 ευρώ ενώ σημείωσε πως συμπαρασύρει κι άλλα επιδόματα με απώτερο στόχο την δέσμευση της κυβέρνησης για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.

Αναφορικά με την τραγωδίας των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν είναι καλή εξέλιξη η πολιτικοποίηση της τραγωδίας λέγοντας δε πως κάτι τέτοιο δεν έχει κάνει ποτέ η Νέα Δημοκρατία. Σημείωσε δε πως τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί μία σειρά από δράσεις που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση για την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου. «Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της για τα Τέμπη», είπε

Αναφορικά με την εικόνα των δημοσκοπήσεων είπε πως η Νέα Δημοκρατία δεν επαναπαύθηκε ποτέ στη μεγάλη δημοσκοπική της της υπεροχή σημειώνοντας πως η κάλπη είναι άδεια και πως «θα πείσουμε τον κόσμο γιατί να προσέλθει στην κάλπη, οι πολίτες ψηφίσουν και για την καθημερινότητά τους και για την Ευρώπη».

Σχετικά με το ευρωψηφοδέλτιο, είπε πως έως τις αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η συγκρότησή του για τα επόμενα 14 ονόματα που απομένουν μετά και την ανακοίνωση των 28 νωρίτερα σήμερα.«Κεντρική προτεραιότητά της ΕΕ αποτελεί η προστασία των αμάχων στη Γάζα (…) Μόνη οριστική λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η δημιουργία δύο κρατών. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας (…)

Η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά την δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται (…)».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως δεν έχει υπογράψει καμία συμφωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέγοντας «δεν θα μπορουσα να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ενώ πρόσθεσε, ακόμη σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια: «Η μόνη απάντηση είναι η αύξηση των μισθών. Κατανοώ ότι μέχρι να αυξηθούν οι μισθοί υπάρχει μια απόσταση (…) Λίγη υπομονή ακόμα, θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης (27/3)».

Για τα Τέμπη, σημείωσε: «Αναραωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη, σε τι ακριβώς αναφέρονται. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Να μη γίνεται πολιτική σπέκουλα για την τραγωδία αυτή».

Μέχρι τις αρχές Απριλίου θα ολοκληρωθεί η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.

Το ζήτημα της Τουρκίας δεν συζητήθηκε εν ολομελεία, θα συζητηθεί στο τέλος Απριλίου, μετατίθεται η συζήτηση για τον Απρίλιο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ