Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για πέμπτη φορά στο Προστασίας του Πολίτη -Από την 17Ν στο «στοίχημα» για την οπαδική βία

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για πέμπτη φορά στο Προστασίας του Πολίτη -Από την 17Ν στο «στοίχημα» για την οπαδική βία

Στο νευραλγικό πόστο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει για πέμπτη φορά στην πολιτική του σταδιοδρομία ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο άνθρωπος που έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε αυτό τον μίνι ανασχηματισμό, σε μία περίοδο που η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά και της οπαδικής βίας, μετά και τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, που κόστησαν τη ζωή του 32χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Χρυσοχοΐδης: Ο «σερίφης» που ξεσκέπασε την 17Ν

Ο «σερίφης», όπως είναι το παρατσούκλι του σε πολιτικούς και αστυνομικούς κύκλους, θα διατελέσει υπουργός ΠροΠο για πέμπτη φορά στην καριέρα του, έχοντας συνδέσει το όνομά του με την εξάρθωση των τριών πιο επικίνδυνων τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρας, της 17Ν το 2002, του ΕΛΑ επίσης το 2002 και του Επαναστατικού Αγώνα το 2010.

Πρώτη φορά ανέλαβε θέση σε κυβερνητικό σχήμα επί Ανδρέα Παπανδρέου, στη θέση του υφυπουργού Εμπορίου (1994-1996), στη συνέχεια υφυπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σημίτη (1996-1999) και για πρώτη φορά αναλαμβάνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη (τότε με τον τίτλο Δημοσίας Τάξης) από το 1999 έως και το 2003 και πάλι με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, περίοδος που συνδέει το όνομά του με την εξάρθρωση δύο σκληρών τρομοκρατικών οργανώσεων, της 17Ν και του ΕΛΑ, ενώ η χώρα ήταν έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2009 τοποθετήθηκε υπουργός Προστασίας του Πολίτη (όπως μετονομάστηκε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης) στην κυβέρνηση του, ενώ το 2010 γλιτώνει από τρομοκρατική ενέργεια, καθώς σώθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ταχυδρομικό δέμα, το οποίο στάλθηκε μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων με αποδέκτη τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος απουσίαζε και σκότωσε τον υπασπιστή και στενό του συνεργάτη Γιώργο Βασιλάκη, όταν αυτός επιχείρησε να ανοίξει το παγιδευμένο δέμα στον υπουργικό όροφο του μεγάρου της Λ. Κατεχάκη.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ στις 7 Μαρτίου του 2012 αναλαμβάνει και πάλι υπουργός ΠροΠο για μικρό χρονικό διάστημα.

Τέλος στις 8 Ιουλίου του 2019, ανέλαβε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έως το 2021 και πλέον, με τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω και από την οπαδική βία και το οργανωμένο έγκλημα, ο πρωθυπουργός πιστεύει πως είναι ο πλέον κατάλληλος για το πόστο αυτό, παρόλο που και στο υπουργείο Υγείας προχώρησε σε σημαντικές τομές τους λίγους μήνες παραμονής του ( Ιούνιος 2023 έως σήμερα).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ