Ανασχηματισμός: Ο ρόλος Χρυσοχοΐδη στην ασφάλεια, Γεωργιάδη στην υγεία και η νέα γενιά υπουργών

Ανασχηματισμός: Ο ρόλος Χρυσοχοΐδη στην ασφάλεια, Γεωργιάδη στην υγεία και η νέα γενιά υπουργών

Έναν αιφνίδιο μίνι ανασχηματισμό επεφύλασσε για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στον ανασχηματισμό γιατί όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και όπως τονίζουν σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς.

Άξονας των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, ήταν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει για πέμπτη φορά και αναλαμβάνει χρέη υπουργού, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου.

Κυβερνητικές πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου, επισήμαναν για την αλλαγή σκυτάλης στην Λεωφόρο Κατεχάκη ότι χρειαζόταν «ένας επιχειρησιακός υπουργός», όπως είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον κ. Μητσοτάκη να εκτιμά ότι μπορεί να δώσει μια «νέα πνοή» στο υπουργείο σε λίγο καιρό, ενώ υπενθυμίζεται ότι έπονται οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ, οπότε θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι σαφές, άλλωστε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να στείλει ένα μήνυμα τις αλλαγές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επαναφέροντας το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, επισημαίνουν πως χρειάζεται σκληρή απάντηση σε αυτό που περιγράφεται ως έξαρση όλων των μορφών της βίας. Πριν από μερικές εβδομάδες, εξάλλου, είχε σημάνει συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό της βόμβας έξω από την έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή του Γουδή. Η συνδεσμολογία του μηχανισμού, θυμίζει προηγούμενες εποχές εγχώριας τρομοκρατίας.

Θα πρέπει να δοθεί απάντηση με τον δέοντα τρόπο, σε όλα αυτά, τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος. Αυτή η αλλαγή φέρνει μία σειρά από «καραμπόλες».

Έτσι, μετά την μετακίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο υπουργείο Υγείας πηγαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, επίσης, είχε διατελέσει υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Αναλαμβάνει ένα κρίσιμο υπουργείο, για να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Ιούλιο του 2023.

Στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας αναβαθμίζεται η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η κ. Μιχαηλίδου είναι επίσης νέο στέλεχος, που έχει όμως εμπειρία στο συγκεκριμένο υπουργείο, καθώς χρημάτισε υφυπουργός Εργασίας στην πρώτη κυβερνητική θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη θέση της, υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας, κατευθύνεται ακόμη ένα νέο στέλεχος, η μέχρι πρότινος βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη, η οποία αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της επαγγελματικής κατάρτισης και έχει πλούσια εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Σημειώνεται ότι η κ. Λυτρίβη είχε συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό, την εποχή που ήταν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τελευταία αλλαγή, αναμενόμενη για πολλούς, είναι η αναβάθμιση του Παύλου Μαρινάκη, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, ο οποίος αναλαμβάνει και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με τις αρμοδιότητες του Τύπου να περιέρχονται στα χέρια του. Είναι ένα στέλεχος που έδωσε δείγματα γραφής καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ως γραμματέας της ΝΔ αλλά και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ