Κώστας Σκρέκας: Αποκλιμακώνονται σταδιακά οι τιμές των τροφίμων - Έλεγχοι σε εταιρείες με κατεψυγμένα θαλασσινά

Κώστας Σκρέκας: Αποκλιμακώνονται σταδιακά οι τιμές των τροφίμων - Έλεγχοι σε εταιρείες με κατεψυγμένα θαλασσινά

Τη σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ επεσήμανε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Σε συνέντευξή του στον ΑNT1, έκανε ξεχωριστή αναφορά τόσο στους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη όσο και στην ανανεωμένη πλατφόρμα e-katanalotis.

O υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι ο έλεγχος κατά της αθέμιτης κερδοφορίας συνεχίζεται αμείωτος και αυτή τη στιγμή διεξάγονται έλεγχοι σε εταιρείες που εμπορεύονται κατεψυγμένα θαλασσινά, με στόχο να αποτραπούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Παράλληλα, τόνισε ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται και ανακοινώνονται και εισπράττονται.

«Γίνονται χιλιάδες έλεγχοι για να αποτρέψουμε φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας» ανέφερε ο κ. Σκρέκας. Ο υπουργός μάλιστα αναγνώρισε πως η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των ελληνικών οικογενειών.

Κώστας Σκρέκας: Ο πληθωρισμός σταδιακά αποκλιμακώνεται, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, ο πληθωρισμός σταδιακά αποκλιμακώνεται, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμη για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το πότε θα μπει φρένο στην ακρίβεια, ο υπουργός τόνισε: «Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνησή μας ψηφίστηκαν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Βλέπουμε μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, δηλαδή από μήνα σε μήνα μειώνεται, αλλά δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε».

Και συμπλήρωσε: «Η ακρίβεια δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε μόνο στην Ελλάδα».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις εταιρίες που μειώνουν την ποσότητα των συσκευασιών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον δίπλα στην τιμή του προϊόντος αναγράφεται με μεγάλα γράμματα και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης.

Πλατφόρμα e-katanalotis

Ο κ. Σκρέκας μίλησε και για την ανανεωμένη πλατφόρμα e-katanalotis που σε πρώτη φάση θα περιέχει 3.500 κωδικούς από 1.500 σήμερα και σταδιακά θα συμπεριλάβει όλους τους κωδικούς προϊόντων των σούπερ μάρκετ.

Μέσα από την νέα πλατφόρμα που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, οι καταναλωτές θα μπορούν να φτιάχνουν το δικό τους καλάθι και το σύστημα θα τους εμφανίζει αυτόματα ποιο σούπερ μάρκετ στην γειτονιά τους είναι φθηνότερο για αυτά που θέλουν να αγοράσουν.

Ο κ. Σκρέκας έφερε ως παράδειγμα ελληνικό γάλα που πωλείται 1 ευρώ το λίτρο και υπάρχει στην πλατφόρμα e katanalotis, τονίζοντας ότι αν οι καταναλωτές στραφούν σε αυτό το προϊόν, αυτόματα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευταιρείες που πωλούν ακριβότερα.

Σημειώνεται ότι μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε ότι η αναβαθμισμένη πλατφόρμα θα λειτουργήσει πολύ πριν το Πάσχα. Εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει παρουσιαστεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ