Γεννηματά: Κριτική σε κυβέρνηση, αλλά "ναι" στα άρθα για απόρους και ανασφάλιστους

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αντικείμενο το προσφυγικό, θα έχει την Τρίτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στη Βουλή. H κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ γα «κοκορομαχία χωρίς ουσία» και δήλωσε ότι θα ψηφίσει άρθρα του παράλληλου προγράμματος όπως η κάλυψη των απόρων και των ανασφάλιστων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό καταλογίζοντας «αδράνεια, λάθη, ιδεοληψίες, εμμονές, ανικανότητα»: «επιστρέφετε από τις Βρυξέλλες και προσπαθήσατε να παρουσιάσετε την εικόνα ότι έρχεστε ως «θριαμβευτής». Γιατί; Επειδή προσωρινά αποφύγαμε τα χειρότερα; Αποφύγαμε δηλαδή να βγει η Ελλάδα από το χώρο της Σένγκεν. Αυτόν τον κίνδυνο όμως τον φέρατε εσείς στην πόρτα μας», είπε.

«Πήραμε μια παράταση «ζωής» για 15 μέρες και μετά τι;», ρώτησε η Φώφη Γεννηματά ζητώντας «να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική». «Εθνική στρατηγική όμως δεν σημαίνει να λειτουργείτε μονομερώς κι όταν τα κάνετε μαντάρα, να ζητάτε υποστήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα γιατί χάνεται η χώρα», επεξήγησε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε

-την επαναφορά και επέκταση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος σε όλη την χώρα από 1/04/2016.

-την αξιοποίηση των 330 εκατομμυρίων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων για την Ελλάδα.

-την πλήρη προστασία της Α’ κατοικίας για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον Ν. 3869/2010.

-την επαναφορά στα 1.500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία από κατασχέσεις των προνοιακών, και αναπηρικών επιδομάτων και των βοηθημάτων για καταστροφές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ