Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα

Πυκνό θα είναι το πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στις 10 το πρωί ο κ. Μακρόν θα πάρει μέρος σε συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11.45 ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η συζύγός του θα επισκεφθούν τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, ενώ στις 12.00 θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν της γαλλικής κοινότητας.

Στις 13.30 ο κ. Μακρόν θα παρακαθίσει σε γεύμα με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ θα ακολουθήσει συνάντησή του με εκπροσώπους ελληνικών και γαλλικών ΜΜΕ.

Ο κ. Μακρόν θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16.00.

Ικανοποίηση στο Μαξίμου

Tο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ικανοποιημένο για την χθεσινή, πρώτη μέρα της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στη χώρα. Από την κυβέρνηση μεταφέρουν ότι οι τοποθετήσεις του κ. Μακρόν για την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ είναι ενδεικτικές της σημασίας που αποδίδει στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι η στρατηγική του κ. Μακρόν για δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης περνά μέσα από την οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Οι ίδιοι κύκλοι στέκονται στη δήλωση του Γάλλου προέδρου ότι για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά σημάδια στην Ελλάδα και υπογραμμίζουν «την έμφαση που έδωσε ο Γάλλος Πρόεδρος στην ανάγκη να διευθετηθεί οριστικά και το θέμα του χρέους».

Εν όψει της σημερινής συνάντησης του κ. Μακρόν και του κ. Τσίπρα με εκπροσώπους ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, οι πηγές του Μαξίμου αναφέρουν τέλος ότι η κυβέρνηση επιθυμεί μία «ουσιαστική συζήτηση με τους επενδυτές για να ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο και ο τρίτος πυλώνας» της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ