Θύελλα αντιδράσεων για την κατάργηση της βαθμολογικής επίδοσης για τη σημαία

Θύελλα αντιδράσεων για την κατάργηση της βαθμολογικής επίδοσης για τη σημαία

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νέο… επεισόδιο στη «μάχη» κατά της αριστείας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017) για την οργάνωση και τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, ορίζεται ότι, πλέον, οι μαθητές στο Δημοτικό θα γίνονται σημαιοφόροι κατόπιν κλήρωσης και όχι με βάση τις βαθμολογικές τους επιδόσεις, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ’ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης».

Στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επέμεινε υπέρ του Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει… τυχερούς σημαιοφόρους, απαντώντας ότι «η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο» και πως «όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους». Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι υπάρχουν γονείς που πιέζουν τους δασκάλους ώστε να βάλουν καλή βαθμολογία στα παιδιά τους για να κρατήσουν τη Γαλανόλευκη: «Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς, για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε κλήρωση ανάμεσα σε ίσους» ανέφερε σε δήλωσή του. Και υποστήριξε ότι «η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί». Ο υπουργός Παιδείας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για μίζερη αντιμετώπιση: «Ψηφίστηκε ένας ριζοσπαστικός νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που ανοίγει νέους ορίζοντες σε πολλά επίπεδα για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Επίσης, έχει γίνει κάτι εξίσου σημαντικό: Δημοσιεύθηκε το ΠΔ που ρυθμίζει και εκσυγχρονίζει την καθημερινότητα στα Δημοτικά Σχολεία, καταργώντας αυτό το οποίο ίσχυε από το 1989, δηλαδή εδώ και περίπου 20 χρόνια. Αντί να χαιρετιστούν αυτά τα σημαντικά βήματα, έχουμε πάλι μια μίζερη αντιμετώπιση.

Μετά την καταψήφιση του άρθρου του νομοσχεδίου για το άσυλο ο κυβερνητικός βουλευτής Δημήτρης Καμμένος αντιτάχθηκε και στην κλήρωση για τους σημαιοφόρους με απανωτές αναρτήσεις στο facebook για την αξία της σημαίας. Υιοθετεί μάλιστα τη θέση της αντιπολίτευσης καθώς διαπιστώνει «Σημαιοφόροι με κλήρωση = Aφανισμός των Aρίστων!»

Με μία επικριτική ανάρτηση για την κυβέρνηση σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter την ανάδειξη των σημαιοφόρων στις παρελάσεις στο δημοτικό με κλήρωση. «Σημαιοφόροι με κλήρωση: Έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας. Εξίσωση προς τα κάτω, παντού. #Παιδεία», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πρόκειται για αντιπαιδαγωγική ρύθμιση. Οι γονείς των αριστούχων μαθητών αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές ήταν περήφανοι. Τώρα μετρά η τύχη και όχι ο άριστος. Δεν είστε εχθροί της αριστείας είστε έξαλλοι εχθροί της αριστείας» σημείωσε από τη μεριά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Για την κυβέρνηση εκτός από την καριέρα, και η αριστεία είναι χολέρα. Ακολουθούν ένα κατήφορο που οδηγεί την Παιδεία στην απαξίωση. Προτιμούν μια βαλκανική παρά μια ευρωπαϊκή Παιδεία. Είναι φανερό ότι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ίπταται το πνεύμα Καρανίκα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ