O OHE επενδύει για πρώτη φορά τόσο πολύ σε ΑΠΕ στις αναπτυσσόμενες χώρες

ape

Οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες ανήλθαν σε ένα επίπεδο χωρίς ιστορικό προηγούμενο σε διεθνές επίπεδο το 2015, ήταν παράλληλα για πρώτη φορά υψηλότερες στις αναπτυσσόμενες χώρες από ό,τι στις ανεπτυγμένες, αναφέρει έκθεση αρμόδιας υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

"Για πρώτη φορά το 2015, οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες ήταν υψηλότερες στις αναπτυσσόμενες χώρες από ότι στις ανεπτυγμένες", και "το σύνολο των επενδύσεων στις ΑΠΕ ανήλθε σε 286 δισεκατομμύρια δολάρια (256 δισεκ. ευρώ) το 2015, ή 3% πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε καταγραφεί το 2011", ανέφερε το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.

Το 2015, οι αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες επένδυσαν 156 δισεκατομμύρια δολάρια (+19% σε σύγκριση με το 2014), με την Κίνα να επενδύει τα δύο τρίτα του ποσού (102 δισεκατομμύρια δολάρια, +8%).

Η Ινδία (10 δισεκ.), η Νότια Αφρική (4,5), το Μεξικό (4) και η Χιλή (3,4) έκαναν πολύ υψηλότερες επενδύσεις, ενώ πολλές χώρες (Μαρόκο, Τουρκία, Ουρουγουάη) "εισήλθαν στον κατάλογο των χωρών που επένδυσαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια" στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για πρώτη φορά πέρσι.

Μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών (επενδύσεις 130 δισεκ. δολαρίων, -8%), η Ευρώπη καταγράφει καθαρή πτώση (-21%) με 48 δισεκ. δολάρια το 2015, "το χαμηλότερο ποσό εδώ και εννιά χρόνια", παρά το γεγονός ότι "έγιναν επενδύσεις-ρεκόρ σε σχέδια υπεράκτιων μονάδων παραγωγής αιολικής ενέργειας", σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.

Οι επενδύσεις πέρυσι ήταν αυξημένες κατά 5% από το 2014. Τα ποσά που επενδύθηκαν παρουσίασαν επίσης αύξηση στις ΗΠΑ (+19%, 44 δισεκ. δολάρια), ενώ παρέμειναν σταθερά στην Ιαπωνία (36 δισεκ.)

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ