Νέα κυβερνητική πρόταση για τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής

attica bank 3Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, «κλείδωσαν» τα πρόσωπα που θα αποτελούν το νέο Δ.Σ. Νέος πρόεδρος της Attica Bank θα είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα τοποθετηθεί ο Θεόδωρος Πανταλάκης. Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη δίνουν συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε χθες ανάμεσα στον κ. Στουρνάρα και την κυβέρνηση μετά την απόρριψη της σύνθεσης του Δ.Σ. της Attica Bank από τον κεντρικό τραπεζίτη και την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την υπόθεση συζύγου Στουρνάρα αναφέρουν: «Άλλο πράγμα η δΔκαιοσύνη και οι όποιες αποφάσεις της και άλλο το τραπεζικό σύστημα, το οποίο όλοι οφείλουν να σέβονται».

Το νέο ΔΣ της τράπεζας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θεωρεί «κατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τους Γεράσιμο Σαπουτζόγλου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τη μεταβατική πρόεδρο Άννα Πουσκούρη, καθώς και τον Κωνσταντίνο Μακέδο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

Όπως ανέφεραν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, η απόρριψη κατέφθασε καθώς η Επιτροπή εφάρμοσε κατά γράμμα τα αυστηρά κριτήρια του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), αλλά και του νόμου 4346/2015 και ως εκ τούτου οι δύο βασικοί υποψήφιο – δηλαδή οι κ.κ. Σαπουτζόγλου και Ρουμελιώτης – δεν συγκέντρωναν τις απαιτήσεις του νόμου.

Στο μεταξύ η μετοχή της τράπεζας τέθηκε σε καθεστώς αναστολής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ