Μοσκοβισί: Ισορροπημένη η συμφωνία του Eurogroup

Μοσκοβισί: Ισορροπημένη η συμφωνία του Eurogroup

Η συμφωνία της περασμένης Δευτέρας είναι ισορροπημένη, προβλέπει προσπάθειες από ελληνικής πλευράς, αλλά και θετικά μέτρα για την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος επίτροπος αρνήθηκε να απαντήσει για τις επιπτώσεις της συμφωνίας σε επιμέρους τομείς, όπως οι συντάξεις, παραπέμποντας στην αποστολή των θεσμών στην Αθήνα και στις συζητήσεις που θα γίνουν με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, η απόφαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης προβλέπει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ισορροπημένο πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει και προσπάθειες (μέτρα) αλλά και θετικά μέτρα για την ανάπτυξη. «Δεν θέλω να προκαταβάλω τα αποτελέσματα της αποστολής των θεσμών, απομένει να γίνει δουλειά», είπε.

Αναφορικά με την απασχόληση, είπε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει ένα ενεργητικό πρόγραμμα απασχόλησης και έχει εντολή από το Εurogroup να εξετάσει τη χρηματοδότηση αυτής της προσπάθειας. Μπορεί να είναι ένα δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα ή από αλλού με μικρότερο κόστος, τόνισε.
Καταλήγοντας ο επίτροπος είπε ότι το Εurogroup της Δευτέρας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και με αυτό το πνεύμα θα πάνε οι θεσμοί στην Αθήνα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ