Moody's: Πιστωτικά αρνητική η κόντρα Ελλάδας - Θεσμών - Παραμένει το ρίσκο των πρόωρων εκλογών

moodysΣτο εβδομαδιαίο report ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι η νέα ένταση πιθανότατα θα καθυστερήσει την αξιολόγηση και τη διάθεση των περίπου 6,1 δισ ευρώ, καθώς η πλήρης έκθεση των θεσμών για τις επιπτώσεις των παροχών αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Όπως προειδοποιεί μάλιστα μία τέτοια καθυστέρηση αυξάνει τους κινδύνους για την εξόφληση ομολόγων τον Ιούλιο του 2017.

Εκτιμά ότι η κίνηση από την πλευρά των πιστωτών υποδηλώνει σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στην Ελλάδα που η Moody’s περιμένει ότι θα παρατείνει τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση.

Η πολιτική δυναμική στην Ευρώπη, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης με το εκλογικό ημερολόγιο να περιλαμβάνει κάλπες σε χώρες κλειδιά, περιλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, πιθανότατα θα περιπλέξουν τις διαπραγματεύσεις και θα αποτρέψουν γρήγορη ολοκλήρωση.

Η Moody's κάνει λόγο για εμπόδια στην εφαρμογή πολιτικά δύσκολων μεταρρυθμίσεων της β’ αξιολόγησης που σχετίζονται με τα εργασιακά, την αγορά προϊόντων και επιπλέον βήματα στις αποκρατικοποιήσεις. Επιπλέον κάνει αναφορά στην ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης, την αδυναμία των θεσμών στην χώρα και την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και τονίζει ότι παρότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2019 και η εκλογή προέδρου για το 2020, το ρίσκο πρόωρων εκλογών παραμένει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ