Λίστα ελλήνων φοροφυγάδων παραχωρεί το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο υπ. Οικονομικών

forodiafugi

Στοιχεία για θέματα φοροδιαφυγής διαβίβασε η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για δεδομένα 10.588 τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων πολιτών σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008. Τα στοιχεία αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο τον οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα (3,6 δισ. ευρώ) το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα (2,67 δισ. ευρώ) το 2008.

Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές, στον αγώνα του ελληνικού δημοσίου για την αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τονίζει το ΥΠΟΙΚ.

Το κρατίδιο της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας είχε αγοράσει CD με υποθέσεις γερμανικής φοροδιαφυγής

Aξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορταζ του “Der Spiegel” πριν 20 ημέρες, η Κυβέρνηση του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας είχε αγοράσει ένα CD με πληροφορίες για υποθέσεις φοροδιαφυγής, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες και στοιχεία παράνομων οικονομικών συναλλαγών, το ύψος των οποίων ανέρχεται στα 70 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται κυρίως τράπεζες και ιδιωτικές χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, δεν αφορούν μόνον πράξεις φοροδιαφυγής, αλλά και χάλκευση συναλλαγών, οι οποίες οδήγησαν σε παράνομες επιστροφές φόρου.

Από το σύνολο των δεδομένων, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” αποκαλύπτει μόνον το όνομα της τράπεζας Banque et Caisse d’Epargne de l’Etat (BCEE) του Λουξεμβούργου, η οποία διατηρεί υποκαταστήματα στα σύνορα της χώρας αυτής με την Γερμανία.

Το συγκεκριμένο CD είναι το ένατο, που αγοράζεται μετά το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση σε διοικητικό επίπεδο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ οι δικαστικές έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ