Kατσέλη: H άρση των capital controls θα φέρει ξανά την εμπιστοσύνη στις τράπεζες

katseli

H  πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη υποστήριξε ότι αποτελεί προτεραιότητα η χρηματοδότηση των Τραπεζών μέσω των κανονικών χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΚΤ και μάλιστα με τους ευνοϊκούς όρους που προσφέρει η ποσοτική χαλάρωση καθώς και η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων το συντομότερο αποτελούν τις προτεραιότητες.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα 4 βασικά βήματα που έχουν οι ελληνικές τράπεζες μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχημα για την επιστροφή της Ευρωζώνης στην ανάπτυξη» η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι η άρση των περιορισμών θα σηματοδοτήσει την επαναφορά της εμπιστοσύνης των καταθετών προς το τραπεζικό σύστημα.

Προϋπόθεση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι η αναγκαία τόσο η σταδιακή επαναφορά καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, οι οποίες αποτελούν την βασική πηγή χρηματοδότησης της οικονομίας, όσο και η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ώστε να είναι δυνατή η χρηματοδότηση υγιών επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, καθώς και η παροχή πιστώσεων προς ΜΜΕ για την κάλυψη των αναγκών τους, πρόσθεσε.

Η μεγάλη πρόκληση όμως που έχουν μπροστά τους πλέον οι τράπεζες - όντας ανακεφαλαιοποιημένες και ισχυρές - είναι να διοχετεύσουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, της οποίας οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά, επισήμανε, υπογραμμίζοντας επίσης ότι, η πρόκληση αυτή ούτε εύκολη είναι, ούτε μπορεί να ικανοποιηθεί αυτόματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ