Δανειστές: Μην επιχειρήσετε να πληρώσετε τη δόση με κρατικά κονδύλια, όπως το 2015

Δανειστές: Μην επιχειρήσετε να πληρώσετε τη δόση με κρατικά κονδύλια, όπως το 2015

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην Ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές, φοβούμενοι πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ακολουθήσει την τακτικτή του 2015 παρατείνοντας επ' αόριστον τη διαπραγμάτευση και χρησιμοποιώντας άλλους πόρους για να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν η Ελλάδα επιχειρήσει να πληρώσει τη δόση του Ιουλίου με τον τρόπο αυτό χωρίς να έχει κλείσει την αξιολόγηση, τότε όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα ακυρώνονται και η διαπραγμάτευση ξεκινά από το μηδέν.

Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε εμμέσως ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εξηγώντας ότι η αβεβαιότητα, η μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και μια πιθανή προσπάθεια εύρεσης κρατικών πόρων από τη κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τις πληρωμές του Ιουλίου, θα ήταν «καταστροφή για την οικονομική, τη φορολογική, την καταναλωτική και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ