Αλεξιάδης για αντικειμενικές: Θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις απέναντι στη Δικαιοσύνη

Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Δικαιοσύνη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.

Μιλώντας σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Οικονομικών Διευθυντών Ελλάδας, ο κ. Αλεξιάδης έσπευσε πάντως να τονίσει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα τοποθετηθεί επί του θέματος αφού μελετήσει την απόφαση του ΣτΕ.

Σε κάθε περίπτωση, το 2016 θα είναι έτος αλλαγών για τη φορολογία ακινήτων, καθώς την επόμενη χρονιά θα προχωρήσει και η ανάπτυξη νέου συστήματος προσδιορισμού των τιμών των ακινήτων αλλά και η τροποποίηση της μεθόδου υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε τη δημιουργία συμβουλίου Φορολογικής Πολιτικής στο οποίο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, θα πρέπει να συμμετέχουν όλα τα πολιτικά κόμματα.

Υποστήριξε επίσης ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν οδηγεί στα αναμενόμενα αποτελέσματα αναφέροντας ως παράδειγμα την υπερφορολόγηση των καπνικών προϊόντων (σ.σ έχει αυξηθεί υπερβολικά η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων) ακόμη και των τελών κυκλοφορίας (σ.σ έχουν κατατεθεί πινακίδες από περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ