Σιέρα Λεόνε: Tρομακτικές οι ανθρώπινες απώλειες λόγω Έμπολα- εκτίμηση για 200 νεκρους

empola-liberia

Οι συνέπειες του Έμπολα σκορπούν τον τρόμο σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έρχονται στη δημοσιότητα από την τριήμερη  απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στην Σιέρα Λεόνε. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 200 ανθρώπους οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον ιό. Σύμφωνα με το  το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις επισκέψεις εθελοντών στα σπίτια αποκαλύφθηκαν και νεκροί από τον ιό, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένος αριθμός.

Η Σιέρα Λεόνε είναι μία από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί πολύ από το ξέσπασμα του Έμπολα, καθώς μετρά ήδη περισσότερους από 550 νεκρούς, από τους συνολικά 2.600 θανάτους που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Ως το βράδυ της δεύτερης ημέρας, 92 σοροί ανθρώπων που πέθαναν από Έμπολα είχαν εντοπιστεί σε όλη τη χώρα.

Η τρίημερη απαγόρευση κυκλοφορίας χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ρηξικέλευθες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πληγείσα από τον ιό χώρα, καθώς οι αρχές της Σιέρα Λεόνε επέβαλαν σε έξι εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ εθελοντές πραγματοποιούσαν επισκέψεις, όχι μόνο ενημερωτικού χαρακτήρα, αλλά και για να απομονώσουν όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό και να απομακρύνουν όσους κατέληξαν από αυτόν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ