Τουρκία: Υπερψηφίστηκε στην Εθνοσυνέλευση ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος

Τουρκία: Υπερψηφίστηκε στην Εθνοσυνέλευση ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος

«Πράσινο φως» έδωσε η εθνοσυνέλευση της Τουρκίας στον αμφιλεγόμενο αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος περιλαμβάνει κάποια από τα μέτρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ίσχυσε από τον Ιούλιο του 2016 έως την προηγούμενη εβδομάδα.

Το κυβερνών κόμμα AKP, που κατέθεσε το κείμενο στο κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη «επιβράδυνση» της μάχης εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων» μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ομως, οι επικριτές του νομοσχεδίου κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με αυτό θέλει να διατηρήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ενισχύει σημαντικά τις εξουσίες των αρχών.

Το νομοσχέδιο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, περιλαμβάνει μέτρα που φαίνεται πως οι συντάκτες εμπνεύστηκαν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως τη δυνατότητα οι αρχές να απολύουν τους δημόσιους λειτουργούς που έχουν διασυνδέσεις με «τρομοκρατικές οργανώσεις» για ένα επιπλέον διάστημα τριών ετών.

Επιπλέον, οι δημόσιοι διαχειριστές που διορίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην ηγεσία επιχειρήσεων, οι οποίες βαρύνονται με υποψίες ότι σχετίζονταν με κάποια «τρομοκρατική οργάνωση», θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση αυτή για ακόμη τρία χρόνια.

Άλλα μέτρα που προβλέπονται: οι διαδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις θα απαγορεύονται μετά τη δύση του ηλίου, εκτός κι αν έχει εκδοθεί ειδική άδεια από τις αρχές. Οι τοπικές αρχές θα μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και η κράτηση ενός προσώπου θα μπορεί να διαρκεί έως και 12 ημέρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ