Συνάντηση Γιούνκερ-Τραμπ: Διευκρινήσεις ζητά η Γαλλία

Συνάντηση Γιούνκερ-Τραμπ: Διευκρινήσεις ζητά η Γαλλία

Η Γαλλία ζήτησε σήμερα «αποσαφηνίσεις» για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την συνάντηση ανάμεσα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τραμπ για την αποκλιμάκωση της εμπορικής κρίσης, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

Ο γάλλος υπουργός επανέλαβε ότι απορρίπτει την πιθανότητα διαπραγμάτευσης συνολικής εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, απαίτησε την εξαίρεση του αγροτικού τομέα από τις συνομιλίες και ζήτησε το άνοιγμα των αμερικανικών δημόσιων αγορών.

Το Βερολίνο θεωρεί «εποικοδομητική την συνάντηση της Ουάσινγκτον, δήλωσε εκπρόσωπος της Αγγελα Μέρκελ μέσω του Twitter.

«Η κυβέρνηση χαιρετίζει την συμφωνία για εποικοδομητική δραστηριοποίηση στον τομέα του εμπορίου», έγραψε στον λογαριασμό της η Ουλρίκε Ντέμερ.

«Η Επιτροπή μπορεί να συνεχίσει να υπολογίζει στην υποστήριξή μας», πρόσθεσε αναφερόμενη στην ανακοίνωση Γιούνκερ-Τραμπ για σειρά αποφάσεων στους τομείς της γεωργίας, της βιομηχανίας και της ενέργειας.

Η Βρετανία χαιρέτισε επίσης από την πλευρά της την πρωτοβουλία Γιούνκερ-Τραμπ για την μείωση των δασμών και την αποκλιμάκωση του διατλαντικού εμπορικού πολέμου.

«Χαιρετίζουμε την συμφωνία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ να εργασθούμε από κοινού για την μείωση των εμπορικών δασμών και την περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Διεθνούς Εμπορίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ