Η στιγμή που το αεροπλάνο της Japan Airlines κόβεται στα δύο -Η δραματική διάσωση των επιβατών [βίντεο]

Η στιγμή που το αεροπλάνο της Japan Airlines κόβεται στα δύο -Η δραματική διάσωση των επιβατών [βίντεο]

Στιγμές αγωνίας και τρόμου έζησαν οι επιβάτες του αεροπλάνου της Japan Airlines που τυλίχτηκε σήμερα στις φλόγες στο αεροδρόμιο του Τόκιο, Χανέντα.

Το αεροπλάνο, με 379 επιβάτες και πλήρωμα, πήρε φωτιά την ώρα της προσγείωσης, πιθανότατα μετά από σύγκρουση με αεροσκάφος της ακτοφυλακής που ετοιμαζόταν να απογειωθεί προκειμένου να πετάξει στις πληγέντες από το σεισμό περιοχές.

Κόπηκε στα δύο το αεροπλάνο

Αμέσως μετά τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά στο αεροπλάνο της Japan Airlines, το οποίο και κάηκε ολοσχερώς. Μάλιστα, στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται η στιγμή που το αεροπλάνο κόβεται στα δύο.

Από την σύγκρουση τα πέντε από τα έξι μέλη του αεροπλάνου της ακτοφυλακής έχασαν τη ζωή τους.

Η στιγμή της διάσωσης των επιβατών

Ευτυχώς, οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το αεροσκάφος, προτού αυτό τυλιχτεί στις φλόγες.

Σε βίντεο που μεταδίδει το Sky News, αποτυπώνεται η στιγμή που οι έντρομοι επιβάτες γλιστράνε από την φουσκωτή τσουλήθρα και τρέχουν να απομακρυνθούν.

«Ήταν κόλαση» : Επιβάτης περιγράφει τη στιγμή που το αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες
Ο 17χρονος Σουηδός Άντον Ντέιμπε, ο οποίος ήταν επιβάτης στο αεροπλάνο της Japan Airlines, και ταξίδευε με τους γονείς του και την αδερφή του, περιέγραψε τι συνέβη.

«Όλη καμπίνα γέμισε καπνό μέσα σε λίγα λεπτά» ανέφερε στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet. «Πέσαμε κάτω στο πάτωμα. Στη συνέχεια, άνοιξαν οι πόρτες έκτακτης ανάγκης και τρέξαμε να βγούμε. Ο καπνός στην καμπίνα ήταν σαν να ήμασταν στην κόλαση. Ήταν μια κόλαση. Δεν είχαμε ιδέα που πηγαίναμε και έτσι τρέχαμε έξω στα χωράφια. Ήταν χάος».

Πρώην πιλότος: «Μόλις γίναμε μάρτυρες ενός θαύματος».

«Ο τρόπος με τον οποίο έβγαλαν όλους αυτούς τους επιβάτες από το αεροπλάνο είναι σχεδόν απίστευτος» δήλωσε ο πρώην πιλότος Ρότζερ Γουάιτφιλντ στο Sky News.

Οι εικόνες δείχνουν καπνό να βγαίνει από μία από τις πίσω πόρτες, πράγμα που σημαίνει ότι η ορατότητα στο αεροπλάνο «πρέπει να ήταν μηδενική». «Για το πλήρωμα που κατάφερε να βγάλει όλους τους επιβάτες είναι θαύμα» τόνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ