«Σαρώνει» την Ευρώπη ο κοροναϊός – Έκτακτα μέτρα σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία

Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και της Σικελίας έχει ήδη αποφασιστεί η περαιτέρω αποστολή στρατιωτών, δεδομένης και της «απείθαρχης» στάσης των πολιτών, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο δε δήμαρχος της Βερόνα, όπου χθες σημειώθηκαν άλλοι πέντε θάνατοι, θεωρεί ότι «η παρουσία του στρατού θα αποθάρρυνε όσους βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς να υπάρχει, συχνά, μια σημαντική αιτία».

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αναβάλλεται, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές την Πέμπτη το βράδυ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθεί πλέον κατά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες 12-23 Μαΐου και εξετάζονται διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων η αναβολή της εκδήλωσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου.

Η απόφαση να αναβληθεί, η οποία έρχεται καθώς η Γαλλία παραμένει σε lockdown, έρχεται έπειτα από εβδομάδες φημών πως η φετινή διοργάνωση δεν θα μπορέσει να γίνει στην καθορισμένη ημερομηνία.

Εντός τριών μηνών θα ανατρέψει την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού η Βρετανία, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, αρκεί οι πολίτες να ακολουθήσουν τις συμβουλές της κυβέρνησης ώστε ο αριθμός εκείνων που θα μολυνθούν από τον ιό να μειωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

banner eko 1

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS