Η ώρα του βασιλιά: Ο Κάρολος θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα -Το δώρο έκπληξη στην Καμίλα

Η ώρα του βασιλιά: Ο Κάρολος θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα -Το δώρο έκπληξη στην Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται σήμερα, «Μεγάλη Πέμπτη» για το Αγγλικανικό Πάσχα, να απευθύνει (βιντεοσκοπημένο) διάγγελμα προς το έθνος, στέλνοντας πασχαλινές ευχές.

Το διάγγελμα αναμένεται να μεταδοθεί την ώρα της λειτουργίας εντός του καθεδρικού ναού του Ουόρσεστερ (160 χλμ βορειοδυτικά του Λονδίνου), όπου θα δώσει το παρών η βασίλισσα Καμίλα.

Ο 75χρονος μονάρχης, στο πρώτο δημόσιο διάγγελμα προς το έθνος, μετά την αποκάλυψη του καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον, αναμένεται να μιλήσει και για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ο ίδιος και η μέλλουσα βασίλισσα. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του μονάρχη, αλλά εικάζεται πως ο Κάρολος θα διαβεβαιώσει στο βρετανικό λαό πως η μοναρχία εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή.Ο βασιλιάς Κάρολος θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος την Μεγάλη Πέμπτη

Σύμφωνα με πηγή του παλατιού που επικαλούνται βρετανικά ΜΜΕ, ο μονάρχης είναι αποφασισμένος να δείξει ότι η βασιλική οικογένεια είναι ενωμένη και να διαβεβαιώσει τον βρετανικό λαό και «όλο τον κόσμο» πως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οίκος των Ουίνδσορ τους τελευταίους μήνες, η μοναρχία παραμένει σταθερή.

Η ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον την περασμένη Παρασκευή πως στα τέλη Φεβρουαρίου διαγνώστηκε με καρκίνο σόκαρε τον πλανήτη. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήδη υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες και δεν αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στα επίσημα καθήκοντά της. Επίσης δεν θα παραστεί στην λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η μέλλουσα βασίλισσα και τα τρία παιδιά τους αναχώρησαν με ελικόπτερο από το Adelaide Cottage, στο Ουίνδσορ, όπου κατοικούν τους τελευταίους μήνες, για το Νόρφολκ και την βασιλική κατοικία Άνμερ Χολ, που είναι γαμήλιο δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο βασιλιάς Κάρολος, που διαγνώστηκε με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου, θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, μαζί με τα λοιπά υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Δύο μικρές αδελφές έδωσαν στην Καμίλα αφίσες με ευχές για την Κέιτ Μίντλετον

Επίσημα καθήκοντα εξακολουθεί να εκτελεί η 76χρονη βασίλισσα Καμίλα, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Στο παζάρι αγροτικών προϊόντων στην πλατεία του Σριούσμπερι (240 χλμ βορειοδυτικά του Λονδίνου) βρέθηκε την Τετάρτη (27/3) η βασίλισσα. Πάνω από 2.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να τη δουν από κοντά και να τις μεταφέρουν τις ευχές τους για την Κέιτ Μίντλετον, που στα τέλη Φεβρουαρίου διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες.

Συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση δύο μικρών αδελφών, της 10χρονης Χάριετ και της 6χρονης Λόις, οι οποίες έδωσαν στην βασίλισσα Καμίλα αφίσες που είχαν φτιάξει για την πριγκίπισσα της Ουαλίας και έγραφαν: «Στέλνουμε την αγάπη μας στην Κέιτ».

Η Καμίλα υποσχέθηκε στα δύο κορίτσια πως θα τις μεταφέρει με προσοχή και θα τις παραδώσει στην Κέιτ Μίντλετον. «Ξέρω πως η Αικατερίνη είναι ενθουσιασμένη με όλες τις θερμές ευχές και την στήριξη», είπε η Καμίλα στο πλήθος.

Έκπληκτη η μητέρα των δύο κοριτσιών

Μετά τη συνάντηση με την Καμίλα, η 10χρονη Χάριετ είπε πως είχε ακούσει ότι η βασίλισσα θα πήγαινε στην πόλη και ήθελε να της δώσει την αφίσα για να δείξει την αγάπη της στην Κέιτ Μίντλετον. Η μητέρα της, Λούσι Γουότερστον, τόνισε πως δεν περίμενε ποτέ ότι η βασίλισσα θα προσέξει ανάμεσα στο πλήθος τις αφίσες που κρατούσαν οι κόρες της.

Αφού επισκέφθηκε τους πάγκους με αγροτικά προϊόντα, κοσμήματα και χειροτεχνήματα, η βασίλισσα Καμίλα παρέλαβε από θαυμαστή της βασιλικής οικογένειας ένα πορτραίτο με τον μονάρχη και την ίδια.

Μπαίνει μπροστά η βασίλισσα Καμίλα

Από τον Φεβρουάριο που ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει περιορίσει τα βασιλικά καθήκοντα για να συμπαρασταθεί στην Κέιτ Μίντλετον, το βάρος των επίσημων υποχρεώσεων έχει πέσει στην 76χρονη βασίλισσα. Συνεισφέρουν επίσης στα βασιλικά καθήκοντα η 74χρονη πριγκίπισσα Άννα και η 59χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Έντουαρντ, η δούκισσα του Εδιμβούργου Σόφι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ