Kαταφύγιο για 70 χιλιάδες Κούρδους η Τουρκία

kourdoi tourkia

H προέλαση των τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας έχει ως αποτέλεσμα τη μαζική φυγή των Κούρδων στην Τουρκία. Συγκεκριμένα 70.000 Τούρκοι έχουν καταφύγει στη Τουρκία σύμφωνα με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. "Η Ύπατη Αρμοστεία ενισχύει τη δράση της για να βοηθήσει την κυβέρνηση της Τουρκίας να έλθει αρωγός των περίπου 70.000 Σύρων που διέφυγαν αυτές τις τελευταίες 24 ώρες προς την Τουρκία", αναφέρει η οργάνωση του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή της.

"Η τουρκική κυβέρνηση και η Ύπατη Αρμοστεία προετοιμάζονται για την ενδεχόμενη άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων επιπλέον τις προσεχείς ημέρες", συνεχίζει η ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι η Τουρκία άνοιξε την Παρασκευή τα σύνορά της για τους σύριους πρόσφυγες που άρχισαν την Πέμπτη να εγκαταλείπουν τον τομέα της πόλης Άιν αλ-Άραμπ (Κομπανί στα κουρδικά) που είναι περικυκλωμένη από τους μαχητές της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.Η Άιν αλ-Άραμπ, τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, δεν είχε μέχρι τώρα πληγεί ιδιαίτερα από τη σύγκρουση στη χώρα και περίπου 200.000 εκτοπισμένοι Σύριοι είχαν βρει εκεί καταφύγιο, αναφέρει ο ΟΗΕ. Όμως, η πρόσφατη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή και η πολιορκία που οι ισλαμιστές μαχητές έχουν επιβάλει στην πόλη ώθησαν μεγάλο αριθμό κατοίκων, κυρίως Κούρδων, να διαφύγουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ