Νέα Navtex της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ με το Barbaros

Νέα Navtex της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ με το Barbaros

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία καθώς εξέδωσε νέα Navtex που περιλαμβάνει και τμήματα της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, για σεισμογραφικές έρευνες του «Μπαρμπαρός» από τη Δευτέρα 9 Απριλίου μέχρι και το τέλος του μήνα.

Η δεσμευμένη περιοχή φτάνει μέχρι τα σύνορα με τη Συρία!

Όπως φαίνεται στον χάρτη με κόκκινο χρώμα (τον δημοσιεύει ο Φιλελεύθερος Κύπρου), η περιοχή ξεκινά από απόσταση περίπου 4 ναυτικών μιλίων από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και επεκτείνεται μέχρι το σημείο της ακτής που είναι το όριο των συνόρων Τουρκίας – Συρίας. Δηλαδή βασίζεται στις τουρκικές παράνομες διεκδικήσεις σε σχέση με την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Τουρκία βγάζει και το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» για έρευνες το οποίο συνοδεύεται από τα πλοία υποστήριξης M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON. Το προηγούμενο δίμηνο το «Μπαρμπαρός» διεξήγαγε σεισμογραφικές έρευνες βορειοδυτικότερα, από τις νότιες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας μέχρι τις τουρκικές ακτές.

YN 2018 04 06 20.05.51

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ