Ρωσία, Γερμανία και Γαλλία συναντώνται στο Παρίσι για την ουκρανική κρίση

oukraniaready

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι για να συζητηθεί το θέμα της κρίσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με γαλλικές και γερμανικές διπλωματικές πηγές.

Η συνάντηση πραγματοποιείται αμέσως έπειτα από μια διάσκεψη στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της εξέγερσης του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μια συνάντηση στην οποία πήραν μέρος υπουργοί από 26 χώρες και τρεις διεθνείς οργανισμούς. Ο Ρώσος Σεργκέι Λαβρόφ, ο Γερμανός, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο Γάλλος, Λοράν Φαμπιούς, οι οποίοι ήταν και οι τρεις παρόντες στη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ, επωφελήθηκαν της ευκαιρίας για να συναντηθούν και να συζητήσουν για την Ουκρανία.

Ο Μάρτιν Σάφερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε ιδιαίτερα λόγο γι' αυτή την «τριμερή συνάντηση», η οποία σημειώνεται σ' ένα υπόβαθρό σχεδόν καθημερινών παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές για να μπει τέλος σε πέντε μήνες συγκρούσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 2.700 ανθρώπους.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2019 YSTEROGRAFO NEWS