Συγκέντρωσεις κατά της λιτότητας σε Αθήνα και Θεσ /νίκη

sigedrosi sidagma 740Mέχρι αργά το βράδυ διήρκησε η συγκέντρωση κατά της λιτότητας, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα.Η διαδήλωση διοργανώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα μέσω της κοινότητας του facebook «Eurochange Express - Το Εξπρές της Αξιοπρέπειας». Xιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών»,εκφράζοντας έτσι την συμπαράσταση τους στην κυβερνητική πολιτική.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, δήλωσε συγκινημένος με την ανταπόκριση του κόσμου.

Κόσμος υπήρχε από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι την οδό Όθωνος, ενώ κλειστός παρέμεινε ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή.

«Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε» και «Δεν έχουν δικαίωμα οι δανειστές να ορίζουν αυτοί τη ζωή μας» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν στο Σύνταγμα, ενώ το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Δεν πάει άλλο» ηχούσε συνεχώς από τα μεγάφωνα.

Παρούσα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εμφανώς ευχαριστημένη με το δυναμικό "παρών" του κόσμου, συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, η έντονη βροχόπτωση εμπόδισε τους πολίτες να φτάσουν στον Λευκό Πύργο, οπότε η συγκέντρωση ξεκίνησε περίπου μία ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη (δηλαδή στις 8 μ.μ, ενώ το ραντεβού ήταν στις 7 μ.μ). Περίπου 100 άτομα διαδήλωσαν στην συμπρωτεύουσα κατά της λιτότητας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ