Πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας - Οι φλόγες απειλούν σπίτια - Μήνυμα του 112 στα νότια Ψαχνά για εκκένωση

Πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας - Οι φλόγες απειλούν σπίτια - Μήνυμα του 112 στα νότια Ψαχνά για εκκένωση


Συναγερμός σήμανε στην Εύβοια, καθώς δύο φωτιές ξέσπασαν σήμερα το πρωί στα Ψαχνά Ευβοίας, με συνθήκες αέρα και υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ξεκίνησαν ταυτόχρονα.

Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Η πρώτη πυρκαγιά είναι πίσω από το Πανεπιστήμιο Ψαχνών στην περιοχή Προφήτης Ηλίας και η δεύτερη στη θέση Καλκαντρί.

Στα σημεία επιχειρούν πυροσβέστες από τη Χαλκίδα και το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ψαχνών, υπό τις οδηγίες του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας κ. Ψαρού και του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας κ. Μαυρίδη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην περιοχή Προφήτης Ηλίας καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

«Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κατάσταση είναι τρομακτικά δύσκολη. Μπροστά βρέχει φωτιά, οι άνεμοι είναι πολύ δυνατή και η ατμόσφαιρα πολύ ξερή», είπε στο evima.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κώστας Ψαρρός.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στο evima.gr ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα στην περιοχή Κουλουριάδα και δεν ήταν κοντά σε σπίτια.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρεί προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης. Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής πήραν μήνυμα από το 112 που τους προειδοποιεί για δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Ψαχνών.

Στα μέτωπα της φωτιάς έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, και προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της. Το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών προτείνουν στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα να χρειαστεί να εκκενώσουν τους οικισμούς, καθώς το μέτωπο της φωτιάς συνεχώς μεγαλώνει. Μέχρι στιγμής στη φωτιά επιχειρούν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής με 62 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, αρκετοί εθελοντές, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, όπως επίσης και μηχανήματα της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ