Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Προσπαθούσε να σωθεί ο πιλότος κατά τη βύθιση

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Προσπαθούσε να σωθεί ο πιλότος κατά τη βύθιση

Επίσημο πόρισμα δεν υπάρχει ακόμη για την πτώση του ελικοπτέρου στο Αχλάδι της Εύβοιας, κυρίως για το λόγο που πέταξε ο πιλότος, αλλά και για τις συνθήκες που οδήγησαν στην πτώση.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έδωσε νέα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ για την πτώση του ελικοπτέρου στην Εύβοια και το θάνατο του πιλότου. Σύμφωνα με αυτά, ο χειριστής έκανε προσπάθεια να απεμπλακεί των ζωνών προκειμένου να απελευθερωθεί και να κολυμπήσει, αλλά ένα χτύπημα στο ταμπλό τον ζάλισε και κατέστησε δύσκολη την απόδρασή του.

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Καταδικαστικό το χτύπημα του πιλότου στο ταμπλό

Πάνω από δέκα ημέρες, λοιπόν, έχουν περάσει από την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου της Εύβοιας κατά τις ημέρες της κακοκαιρίας. Μία πτώση που οδήγησε στο θάνατο το χειριστή του ελικοπτέρου αλλά έως σήμερα δεν έχουν δοθεί απατήσεις για το ποιος του ζήτησε να πετάξει ούτε το ακριβώς έγινε.

Μιλώντας στο «Live News», ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είπε πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει ερευνητές της υπόθεσης, φαίνεται πως ο άτυχος πιλότος τη στιγμή της πρόσκρουσης στη θάλασσα χτύπησε το κεφάλι του στο ταμπλό του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με ενδείξεις, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, ο πιλότος δεν φορούσε το πάνω μέρος της ζώνης και χτύπησε στο ταμπλό, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί.

Προσπάθησε να λύσει τις υπόλοιπες ζώνες και έκανε προσπάθεια να ανοίξει την πόρτα που δεν είχε ακόμη βυθιστεί. Όπως φαίνεται, η πόρτα τελικά άνοιξε αλλά λόγω της ζάλης και της πίεσης του νερού, τελικά βυθίζεται και πνίγεται.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς και τους πραγματογνώμονες, ένα από τα ζητήματα που θα τεθεί είναι γατί δεν είχε πλωτήρες το ελικόπτερο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ