Φωτιά στο Λαύριο: Στον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος

Φωτιά στο Λαύριο: Στον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος

Στον εισαγγελέα οδηγούνται ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής και ένας βοηθός του για τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στο Λαύριο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο αντιδήμαρχος και ο βοηθός του παρουσιάστηκαν αυτοβούλως το πρωί της Τετάρτης στην Π.Υ. Λαυρίου για τη φωτιά σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, ιδιοκτησίας Δήμου Λαυρεωτικής, στην περιοχή Φοινικόδασος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο αντιδήμαρχος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ακολουθήθηκε και για τους δύο η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, σε καθένα από τους ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δήμαρχος Λαυρίου: Δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός -Γινόταν ελεγχόμενη καύση με άδεια της Πυροσβεστικής

«Δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός» δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, αναφερόμενος στη φωτιά που ξέσπασε χθες σε χώρο του δήμου.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής εξήγησε ότι η φωτιά ήταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών, που γίνεται σταδιακά πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, και ότι, όπως πάντα, ήταν «παρών» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, όπως και το πυροσβεστικό όχημα του δήμου:

«Έχουμε κοντά στη θάλασσα ένα παλιό γήπεδο, του Παλλαυρεωτικού. Μαζεύουμε εκεί τα κλαδέματα και είχαμε πάρει άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το διάστημα μέχρι τέλη Απριλίου, που δεν είναι αντιπυρική περίοδος, κάνουμε ελεγχόμενη καύση κάθε μέρα, λίγα λίγα, για να μην τα έχουμε το καλοκαίρι. Η φωτιά, επειδή είχε νοτιά χθες, ξέφυγε και πήγε δίπλα στον μεγάλο σορό των κλαδεμάτων».

«Ήταν παρών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος;» ρωτήθηκε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής.

«Βέβαια ήταν παρών. Όταν γίνεται ελεγχόμενη καύση είναι μαζί το πυροσβεστικό όχημα του δήμου, αλλά όταν ξέφυγε η φωτιά, χθες, έγινε η πρώτη αντιμετώπιση και μετά ήρθε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ηταν με την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλίμονο αν δεν υπήρχε εκεί κάποιος υπεύθυνος» είπε, και πρόσθεσε ότι είναι αναληθή τα περί σύλληψης.

«Δεν έβαλε τη φωτιά ο αντιδήμαρχος, προς Θεού. Από το πρωί καίγαμε και η φωτιά ξέφυγε το μεσημέρι, ήταν ελεγχόμενη καύση», διευκρίνισε.

Η Πυροσβεστική αρνείται ότι είχε δώσει άδεια

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, η Π.Υ. Λαυρίου δεν είχε ενημέρωση, ούτε είχε δώσει άδεια για καύση (ούτε προφορική, ούτε γραπτή).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ