Παναγιώτης Αποστολάκης: Αυτός είναι ο 29χρονος πιλότος του F-16 που κατέπεσε στο Αιγαίο

Παναγιώτης Αποστολάκης: Αυτός είναι ο 29χρονος πιλότος του F-16 που κατέπεσε στο Αιγαίο

Καλά στην υγεία του είναι ο πιλότος Παναγιώτης Αποστολάκης, ο οποίος εγκατέλειψε το F-16 πριν τη πτώση του.

Ο 29χρονος υποσμηναγός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις και θα νοσηλευτεί για προληπτικούς λόγους. Ο πιλότος έχει δίπλα του πρόσωπα της οικογένειάς του, τα οποία έσπευσαν στο πλευρό του με μέριμνα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως ανέφερε το Mega, ο Παναγιώτης Αποστολάκης μετά το εξιτήριο, επιθυμεί να επιστρέψει άμεσα στη μονάδα και τα καθήκοντά του.

Το χρονικό της πτώσης του F-16

Τέσσερα F-16 απογειώθηκαν από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης στο Βόρειο Αιγαίο.

Το F-16 Block 52+ του Παναγιώτη Αποστολάκη υπέστη μηχανική βλάβη, ενώ πετούσε νότια της Χαλκιδικής, πάνω από τη νήσο Ψαθούρα. Ο πιλότος, αδυνατώντας να χειριστεί το μαχητικό, πρόλαβε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτόξευσης από το πιλοτήριο και έπεσε στη θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι το κάθισμα περιλαμβάνει μικρή λέμβο ακριβώς για περιπτώσεις που ο χειριστής πέφτει στη θάλασσα.

Ο πιλότος κατάφερε και επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων ενώ τα υπόλοιπα τρία F-16 παρέμειναν στο σημείο της συντριβής πραγματοποιώντας χαμηλή πτήση έχοντας οπτική επαφή με τον χειριστή του μαχητικού, ο οποίος περισυνελέγη.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για τον εντοπισμό του πιλότου

«Ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, περισυνελέγη στις 15:02 σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας, και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ