Αλλάζουν τα πρωτόκολλα επιβατών για τα πλοία

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα επιβατών για τα πλοία

Στην αναθεώρηση του πρωτοκόλλου επιβατών στον κλάδο της ακτοπλοΐας αναμένεται να προχωρήσει έως τις 15 Ιουνίου το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να δοθεί νέα ώθηση στον κλάδο, στο πλαίσιο και της επανέναρξης των αεροπορικών πτήσεων από 29 χώρες του εξωτερικού.

Αυτή τη στιγμή, από τα 85 επιβατικά πλοία, τα οποία δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δρομολόγια εκτελούν περίπου τα 35 – 40.

Το πλέον πιθανό σενάριο προβλέπει ότι τα δρομολόγια των περισσότερων πλοίων θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

Πολλές εταιρείες, μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν την έναρξη δρομολογίων, ωστόσο η εκτέλεσή τους εξαρτάται -πάντα- από την επιβατική κίνηση.

Η αρχή έγινε από την εταιρεία «Aegean Speed Lines», η οποία ανακοίνωσε την έναρξη των δρομολογίων στη γραμμή των δυτικών Κυκλάδων (Σέριφο, Σίφνο, Μήλο) από την Παρασκευή, 5η Ιουνίου.

Επίσης για την προσεχή Πέμπτη έχει γνωστοποιήσει την εκτέλεση του δρομολογίου για Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσι, Νάξο και Μύκονο και την Παρασκευή για Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσι, Νάξο, Μύκονο.

Το ταχύπλοα θα ταξιδεύουν με μειωμένο αριθμό επιβατών, ο οποίος ανέρχεται στο 50% των συνολικών διαθέσιμων θέσεων.

Τα δρομολόγια του Σαββάτου

Σήμερα, Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά θα εκτελεστούν τέσσερα δρομολόγια πλοίων -δύο για την Κρήτη, ένα για τις δυτικές Κυκλάδες και ένα για νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα, ένα δρομολόγιο θα αναχωρήσει από τη Ραφήνα, με προορισμό τις Κυκλάδες, και τρία ακόμη από το Λαύριο, με προορισμό τα νησιά Κέα και Κύθνο.

Χθες, Παρασκευή, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 11 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη συνολικά 5.726 επιβάτες, 1.394 οχήματα, 744 φορτηγά και 265 δίκυκλα. Επίσης για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν περίπου 2.000 επιβάτες.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκε ένα δρομολόγιο για τις Κυκλάδες και αναχώρησαν συνολικά 568 οχήματα, 38 φορτηγά και 27 δίκυκλα. Από το Λαύριο δε, αναχώρησαν συνολικά 623 επιβάτες, 186 οχήματα, 28 φορτηγά και πέντε δίκυκλα.

Πώς γίνεται η επιβίβαση

Στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών από τον ΕΟΔΥ, όλοι οι επιβαίνοντες θερμομετρούνται, συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.

Πάντως, ακτοπλοϊκοί κύκλοι, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, εκτιμούν ότι και ο Ιούνιος θα είναι ένας προβληματικός μήνας στην επιβατική κίνηση, καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS