Κορωνοϊός: Δυο νέα κρούσματα στην Καστοριά -4 άτομα νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο

Κορωνοϊός: Δυο νέα κρούσματα στην Καστοριά -4 άτομα νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο

Μια μικρή «αναζωπύρωση» κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Δυτική Μακεδονία και, συγκεκριμένα, στην Καστοριά.

Στην περιοχή της Καστοριάς δεν καταγράφονταν κρούσματα κορωνοϊού για τρεις και πλέον μήνες, ωστόσο την περασμένη Πέμπτη, 25 Ιουνίου, επιβεβαιώθηκε μια νέα περίπτωση. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε δυο νέα κρούσματα κορωνοϊού. Πρόκειται για κατοίκους του νομού Καστοριά και είναι στενές επαφές κρουσμάτων που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. «Αμφότερα παρουσιάζουν καλή κλινική εικόνα και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό» αναφέρει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον Ιορδάνη Ρωμιόπουλο, Λοιμωξιολόγο και συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 ανέρχεται συνολικά στα 17 από τα οποία τα 16 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς και το ένα κάτοικος Κοζάνης που δραστηριοποιείται και στην Καστοριά.

Πάνω από 250 τεστ για την ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων κορωνοϊού

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού. Τα δύο παρουσιάζουν ήπια προς μέτρια λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος χωρίς να χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης ενώ τα άλλα δύο είναι ελεύθερα συμπτωμάτων και νοσηλεύονται στο πλαίσιο παρακολούθησής τους.

Στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των στενών επαφών των θετικών κρουσμάτων, μέχρι στιγμής στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του ΓΝ Κοζάνης έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 250 έλεγχοι ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Θυμίζουμε ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου και περιορισμού της διασποράς του νέου ιού είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας με την ορθή χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας και η αποφυγή συγχρωτισμού.  Οποιαδήποτε άλλη στάση μας θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας που υπογράφει ο κ. Ρωμιόπουλος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS