ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εισαγόμενο το 1 στα 3 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Την ώρα που τα αεροδρόμια και τα λιμάνια στην Ελλάδα ετοιμάζονται για το άνοιγμα του τουρισμού, τα «εισαγόμενα» κρούσματα κορωνοϊού εμφανίζονται σε καθημερινή βάση.

Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 110 κρούσματα (3.376 μέχρι χθες, 3.266 ως την περασμένη Κυριακή), από τα οποία προκύπτει πως τα 34 είναι «εισαγόμενα» δηλαδή αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό (754 από 720 συνολικά πριν μία εβδομάδα).

Οι ειδικοί έχουν τονίσει πως το άνοιγμα του τουρισμού θα φέρει και αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, με τις υγειονομικές αρχές πάντως να είναι σε κάθε περίπτωση σε ετοιμότητα. Ηδη ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει κάνει αυτοψία σε πολλά αεροδρόμια της περιφέρειας καθώς από την Τετάρτη ετοιμάζονται να υποδεχτούν διεθνείς πτήσεις, ενώ την ίδια ώρα στα σύνορα συνεχίζεται η κάθοδος από το οδικό δίκτυο, με χιλιάδες Βαλκάνιους να έχουν φτάσει στην χώρα για διακοπές.

Ως τώρα, τα περισσότερα κρούσματα που χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα» έχουν εντοπιστεί σε πτήσεις που ήρθαν από το εξωτερικό. Άλλα κρούσματα εντοπίστηκαν στα σύνορα της χώρας στην βόρεια Ελλάδα.

Αξίζει να τονιστεί πως από τους συνοριακούς σταθμούς του Ορμενίου, της Νυμφαίας και της Εξοχής, μόνο από τις 15 ως τις 24 Ιουνίου πέρασαν συνολικά 42.254 άτομα, εκ των οποίων οι 23.101 ήταν Βούλγαροι και οι 5.953 Ρουμάνοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το ανησυχητικό, ωστόσο, είναι πως σε αυτές τις χώρες, όπως και στην Βόρεια Μακεδονία, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.
voreia makedonia grafima krousmataΣτην Σερβία έχουν επιβεβαιωθεί μόνο το τελευταίο 24ωρο, 254 νέα κρούσματα και τρία θύματα (270 τα θύματα συνολικά και τα κρούσματα 14.046), ενώ στην Αλβανία, το Κόσοβο, αλλά και την Βουλγαρία, παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων.
serbia grafima krousmata 0Η Κροατία μάλιστα, επέβαλε εκ νέου υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες, σε επισκέπτες από τέσσερις χώρες των Βαλκανίων (Κόσοβο, Βοσνία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία) καθώς κι εκεί παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων.
 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η ισλαμική Τουρκία αποκαλύπτεται

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS