Καύσωνας: Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων -Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Καύσωνας: Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων -Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Επικαιροποίηθηκε το έκτακτο δελτίο επίκινδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ αναφορικά με τον καύσωνα που θα επιμείνει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβομάδας.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, όλα δείχνουν πως η χώρα θα «ψηθεί» μέχρι και την Τετάρτη 26/7, ενώ αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη 27/7.

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Κυριακή οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

  • Στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 44 και κατά τόπους κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου
  • Στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.
  • Καύσωνας: Μικρό διάλειμμα τη Δευτέρα και άνοδος της θερμοκρασίας ξανά από Τρίτη
  • Τη Δευτέρα 24-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

  • Στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα.
  • Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 27-7-2023 η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η επικαιροποίηση των προγνώσεων με τα νεότερα στοιχεία και τις λεπτομέρειες στην εξέλιξη των θερμοκρασιών θα γίνεται ανά εικοσιτετράωρο.

Καύσωνας: Στους 44 βαθμούς ο υδράργυρος στην Αττική Την Κυριακή -Σε καλύτερη «μοίρα» η Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 32 έως 44 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 40-41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ