Καλύβια: «Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό» - Η απολογία του 16χρονου που σκότωσε τον πατέρα του

Καλύβια: «Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό» - Η απολογία του 16χρονου που σκότωσε τον πατέρα του

Περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα σε βάρος του 16χρονου γιου του ο οποίος τον σκότωσε πριν από λίγες ημέρες.

«Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό» υποστήριξε στην απολογία του ο νεαρός πατροκτόνος. Τα λεγόμενα του περί κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του, επιβεβαίωσαν η μητέρα και ο αδελφός του δράστη.

Με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τα όσα ζούσε στο σπίτι ο 16χρονος από τα Καλύβια που αφέθηκε τελικά ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

«Ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ κι η οικογένειά μου» φέρονται να ήταν - σύμφωνα με την ΕΡΤ - τα λόγια του 16χρονου στην ανακρίτρια ανηλίκων.

«Είναι σπανιότατο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως να αφήνεται ελεύθερος μετά την ανάκριση. Το γεγονός ότι από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση αυτή, σημαίνει ότι τέθηκαν υπόψη τους γεγονότα τα οποία ήταν τόσο σημαντικά, ώστε ακόμα και αυτή τη βαρύτητα της πράξεως της ανθρωποκτονίας, να υποχωρήσει», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 16χρονου, Δημήτρης Μπόλης.

Το προφίλ του πατέρα και τα χρόνια προβλήματα

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της τριώροφης μονοκατοικίας επί της οδού Γαλήνης οι καβγάδες αλλά και η κακοποίηση είχαν χωρίσει την οικογένεια στα δύο.

Ο 71χρονος Γ.Κ. είχε δημιουργήσει το προφίλ ενός καλού οικογενειάρχη και επαγγελματία. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα και εκδότης της ηλεκτρονικής εφημερίδας tsouxtra.gr που καλύπτει θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης σε Δήμους των Νοτίων Προαστίων.

Με τη Μολδαβή σύντροφό του είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τον Μάριο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η μητέρα πήρε το μεγάλο της γιο και έφυγαν από το σπίτι.

Οι γείτονες της οικογένειας κάνουν λόγο για καβγάδες και φωνές που ακούγονταν καθημερινά από το σπίτι, ωστόσο, κανείς δεν γνώριζε τι περνούσαν τα δύο παιδιά και η μητέρα τους.

«Τσακώνονταν συνέχεια. Είχαν προβλήματα και ακούγαμε συχνά φωνές. Και πριν, όταν έμεναν όλοι μαζί, και τελευταία με τον μικρό» είπε κάτοικος των Καλυβίων ο οποίος περιγράφει τον 71χρονο ως έναν αυταρχικό πατέρα που δεν τα πήγαινε καλά με τον 16χρονο γιο του.

Μετά τη φυγή της μητέρας και του αδελφού του, ο 16χρονος έμεινε πίσω περιμένοντας να ενηλικιωθεί και να φύγει από το σπίτι, όπως είπε ο ίδιος στους Αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες χθες το βράδυ.

«Μας κακοποιούσε χρόνια. Εμένα και τον μεγαλύτερο αδελφό μου. Είχε προσβλητική συμπεριφορά. Η μητέρα και ο αδελφός μου αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι. Περίμενα να ενηλικιωθώ για να φύγω και εγώ» είχε αναφέρει ο καθ' ομολογία δράστης μετά τη σύλληψή του.

Τους τελευταίους μήνες, πατέρας και γιος καβγάδιζαν καθημερινά με αποτέλεσμα η συμβίωση τους να είναι αφόρητη για τον 16χρονο.

Το τελευταίο τηλεφώνημα πατέρα και γιου

Παράλληλα, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία, ο 16χρονος μαζί με τη μητέρα του και τον αδερφό του πήγαν μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, ο πατέρας πήρε τον 16χρονο τηλέφωνο και άρχισε να βρίζει τον ίδιο αλλά και τη μητέρα του και τον αδερφό του.

Στη συνέχεια ο ανήλικος επέστρεψε στο σπίτι όπου και σκότωσε τον πατέρα του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ