Στα ύψη και σήμερα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα -Κοσμοσυρροή στις παραλίες της Αττικής, μικρή ανάσα από Δευτέρα

Στα ύψη και σήμερα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα -Κοσμοσυρροή στις παραλίες της Αττικής, μικρή ανάσα από Δευτέρα

Επιμένουν και σήμερα, Κυριακή, οι υψηλές θερμοκρασίες που φλερτάρουν με τους 40 βαθμούς σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένουμε να πάρουμε μια ανάσα από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή 27/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ξεπέρασαν τοπικά τους 39-40 ⁰C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία σημείωσαν μικρή πτώση και κυμάνθηκαν στους 36-37 ⁰C.

Ακόμα και στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες παρέμειναν σε πολύ υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 37-38 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 35-36 ⁰C και στο Ιόνιο τους 37-38 ⁰C. Στον παρακάτω Χάρτη παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 27/06.

Επιπλέον, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Κυριακής 27/06, στα βορειοανατολικά τμήματα και στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Μαζικά προς το παραλιακό μέτωπο οι Αθηναίοι

Υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, το κέντρο της Αθήνας άδειασε την Κυριακή, με τους Αθηναίους να συρρέουν στις κοντινές παραλίες της Αττικής προκειμένου να δροσιστούν.

Οι εικόνες από τη Βάρκιζα είναι χαρακτηριστικές της κοσμοσυρροής στην παραλία, από πολίτες που θέλησαν να ξεφύγουν λίγο από τη ζέστη στο κλεινόν άστυ.

Η κίνηση στην παραλιακή, αλλά και ο κόσμος στις παραλίες της Αττικής θύμισε εποχές προ κορωνοϊού, με τις ομπρέλες των λουόμενων να πλημμυρίζουν κυριολεκτικά την ακροθαλασσιά.

Πέφτει η θερμοκρασία τη Δευτέρα

Υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών με μέγιστες τιμές στους 37-38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά κυρίως ορεινά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας, μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θερμοκρασία σε μικρή πτώση αλλά σε υψηλά επίπεδα, είναι το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 33 βαθμούς), 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 38 βαθμούς), 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 34 βαθμούς), 24 έως 35 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 35-36 βαθμούς στην Κρήτη, 24 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ζέστη και τη Δευτέρα στην Αττική

Ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη αναμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και ζέστη περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ