Καιρός: Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες σήμερα

Καιρός: Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες σήμερα

Η κακοκαιρία χτύπησε με ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιοχές της Αττικής κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη (6/12).

Τα καιρικά φαινόμενα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν σύντομα.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν και σήμερα, αλλά τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και το μεσημέρι. Από εκεί και έπειτα θα περιοριστούν στα ανατολικά της χώρας και θα εξασθενήσουν με την κακοκαιρία να κάνει διαλείμματα, με εξάρσεις και υφέσεις. Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός και αύριο Πέμπτη. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα έχουν σύντομη διάρκεια και από τη Παρασκευή θα παρουσιάσει βελτίωση.

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Εύβοια
Τα έντονα καιρικά έπληξαν χθες περιοχές της Εύβοιας. Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στις Ροβιές του Δήμου Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας. Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με την δημοτική αρχή να βρίσκεται σε επιφυλακή και να ανησυχεί αν συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σήμερα Τετάρτη (6/12) βροχές θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα ενώ καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και νησιώτικες περιοχές καθώς και σε παράκτια τμήματα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ όμως έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη (6/12)
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Τετάρτη (6/12) προβλέπονται σε όλη τη χώρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο (κυρίως στα νότια), τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, έως νωρίς το απόγευμα στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως την Πιερία) και μέχρι νωρίς το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα σε δυτικούς με σταδιακή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 06 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία) έως νωρίς το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένεται βελτίωση.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο (κυρίως στα νότια), τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο . Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται βαθμιαία ύφεση των φαινομένων και αργότερα βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί ίδιας έντασης στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές από τις πρωινές ώρες έως νωρίς το βράδυ και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε δυτικούς 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως νωρίς το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και στις Σποράδες, και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια έως νωρίς το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού έως και την Κυριακή (10/12)
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07-12-2023
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα ανατολικά τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί, στα βόρεια από 0 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 07 έως 16 με 18 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-12-2023
Στην ανατολική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-12-2023
Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το πρωί στα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-12-2023
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ