Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορυφή Πύργου – Κινείται προς το χωριό - Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση

Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορυφή Πύργου – Κινείται προς το χωριό - Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς νέα, ακόμη πιο σοβαρή αναζωπύρωση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Κορυφής στον Πύργο Ηλείας, όπου μεγάλη φωτιά μαίνεται από την Τρίτη.


Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και κινείται προς το χωριό. Στην περιοχή, επιχειρούν εκ νέου εναέρια μέσα ενισχυμένα φτάνοντας στα 8 τον αριθμό.

Το 112 χτύπησε για τους κατοίκους του χωριού Κορυφή για προληπτική εκκένωση και ήδη έχουν απομακρυνθεί γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι προς το διπλανό χωριό. Η φωτιά έχει πλησιάσει πολύ το χωριό Κορυφή και οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολες για την πυροσβεστική καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές.

Για αύριο Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου, και Δωδεκανήσων.

Απευθύνουμε έκκληση, σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά είναι σημαντικό να παραμείνετε ψύχραιμοι, και να καλέσετε στο 199 ή στο 112 και να δώσετε πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
  • το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της
  • την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ