Σε ύφεση η φωτιά στη Σταμάτα -Προσήχθη αλλοδαπός ως ύποπτος για εμπρησμό
Φωτογραφία: Twitter/Δήμος Διονύσου

Σε ύφεση η φωτιά στη Σταμάτα -Προσήχθη αλλοδαπός ως ύποπτος για εμπρησμό

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (4/9) μετά από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Σταμάτας, στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων. Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αυξάνονται διαρκώς.

Η φωτιά ξέσπασε στις οδούς Μικράς Ασίας και Παπανικολή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξες πως θα καταφέρουν σύντομα να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο είναι ήδη σε ύφεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα ως υπόπτου για εμπρησμό. Τον εντόπισαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στη Σταμάτα

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 12:30 ήχησε και το 112 στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Σταμάτας, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της φωτιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στους παρακάτω δρόμους τόσο για την προστασία των πολιτών όσο και για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πυροσβεστικών δυνάμεων:

  • Στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της Λεωφόρου Πιπερόπουλου.
  • Στη Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της Λεωφόρου Μαραθώνος.
  • Στην οδό 25ης Μαρτίου από το ύψος της Λεωφόρου Πιπερόπουλου.
  • Στην οδό Εύξεινου Πόντου από το ύψος της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως.
  • Στην οδό Μικράς Ασίας από το ύψος της Λ. Μαραθώνος.
  • Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Παπανικολή.

Ανακοίνωση για τη φωτιά εξέδωσε ο Δήμος Διονύσου:

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ