Έρχεται το Panic Button για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων

Έρχεται το Panic Button για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων

Ανησυχία προκαλεί η έξαρση της βίας μεταξύ ανηλίκων, με την ΕΛ.ΑΣ. να εφαρμόζει μέσα στο επόμενο διάστημα το Panic Button για την αντιμετώπισή της.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση του Panic Button μέχρι πρότινος γινόταν σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και τώρα έρχεται να καταπολεμήσει τη βία μεταξύ ανηλίκων.

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει ενέργειες ώστε να γίνει πιο άμεσα αυτή η εφαρμογή, αλλά και ο τηλεφωνικός αριθμός που θα μπορούν να απευθυνθούν τα ανήλικα θύματα και οι γονείς τους», ανέφερε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανήλικη βία, η αστυνομία έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα έχει χαρτογραφήσει τα σημεία όπου επαναλαμβάνονται περιστατικά βίας σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

«Βρίσκονται αστυνομικοί τόσο της Ασφάλειας και της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων όσο και ένστολοι αστυνομικοί στα σημεία. Είναι έντονη η παρουσία αστυνομικών για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Το Panic Button βοήθησε να σωθούν γυναίκες από τα χέρια του κακοποιητή»

Όσον αφορά το Panic Button και τη χρήση του στις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας δήλωσε πως θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το Panic Button βοήθησε να σωθούν γυναίκες από τα χέρια του κακοποιητή. Σε καμία περίπτωση από αυτές που ενεργοποιήθηκε δεν πρόλαβε ο κακοποιητής και δεν είχαμε καμία γυναικοκτονία», επισήμανε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ