Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας πρότεινε να παραμείνουν τα ισόβια συν 15 έτη στους δύο καταδικασθέντες

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Η εισαγγελέας πρότεινε να παραμείνουν τα ισόβια συν 15 έτη στους δύο καταδικασθέντες

Συζητήθηκε σήμερα (19/9) στο ΣΤ' ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου που έχουν υποβάλει οι δύο καταδικασμένοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δύο νεαροί, ο 27χρονος Ροδίτης και ο 25χρονος φίλος του αλβανικής καταγωγής έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία συν 15 έτη για το βιασμό της άτυχης φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018.

Μεταξύ άλλων ενώπιον του ποινικού τμήματος οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο πριν από ένα χρόνο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας και της δίκαιης δίκης λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που είχε η υπόθεση. Επιπλέον ισχυρίστηκαν ότι το δικαστήριο δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης και εσφαλμένα δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του προέβαλε και τον ισχυρισμό ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψιν την… μεταμοντέρνα σεξουαλικότητά του!

Η αντιεισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί των καταδικασθέντων

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Κοντακτσή ζήτησε να απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί των δύο καταδικασθέντων και να μην αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, επισημαίνοντας ότι η απόφαση έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί η νομοθεσία.

«Η απόφαση είναι απολύτως τεκμηριωμένη και απαντά στους ισχυρισμούς αυτούς», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγησή της και συμπλήρωσε ότι «οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη συντάχθηκαν με την εισαγγελέα

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη συντάχθηκαν με την εισαγγελέα και υποστήριξαν με τη σειρά τους ότι η απόφαση του δικαστηρίου φέρει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί ο νόμος και το Σύνταγμα. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας δεν παρέστησαν στο δικαστήριο. Η απόφαση του ΣΤ' ποινικού τμήματος αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ