Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός, η φωτοβολίδα χτύπησε τη μηριαία αρτηρία -Αναζητούν τον δράστη, μαζικές προσαγωγές

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός, η φωτοβολίδα χτύπησε τη μηριαία αρτηρία -Αναζητούν τον δράστη, μαζικές προσαγωγές

Με επιτυχία χειρουργήθηκε τα ξημερώματα ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, μετά από επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Ρέντη.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που έγιναν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξάγονταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ των δύο «αιωνίων, για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, «Νίκος Σαμαράς»

Ο 31χρονος αστυνομικός υπέστη κάκωση μηριαίας αρτηρίας, ενώ αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων, όπως ανακοίνωσε τα ξημερώματα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Μαζικές προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πάνω από 424 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών, στο πλαίσιο της έρευνας ώστε να βρεθεί ο δράστης που πέταξε την φωτοβολίδα. Οι προσαγωγές συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

Οριστική διακοπή του αγώνα και αποχώρηση γυναικόπαιδων

Ο αγώνας βόλεϊ διεκόπη οριστικά ενώ από το γήπεδο αποχώρησαν αργά το βράδυ όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, για τον αγώνα βόλεϊ παρέμενε εγκλωβισμένος εντός του κλειστού γυμναστηρίου, καθώς οι Αρχές διεξήγαγαν έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο για την κάλυψη του αγώνα, κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

 

Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες, αιχμηρά αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παρατεταμένη έξω από το γήπεδο.

Οι θερμόαιμοι οπαδοί, λίγα λεπτά αργότερα προχώρησαν σε «βροχή» ρίψεων φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα μια από αυτές να καρφωθεί στο μηρό του 31χρονου αστυνομικού.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 31χρονο άνδρα που είχε χάσει πολύ αίμα και τον μετέφερε χωρίς τις αισθήσεις του σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Έκαναν ΚΑΡΠΑ και ενέσεις αδρεναλίνης στον αστυνομικό για να επανέλθει

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο αστυνομικός ήταν με μηδενική πίεση σχεδόν άπνοος και χρειάστηκαν ενέσεις αδρεναλίνης και ΚΑΡΠΑ προκειμένου να επανέλθει. Αμέσως διασωληνώθηκε και μπήκε στο χειρουργείο. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή ενώ η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ στο Γενικό της Νίκαιας παρότι δεν εφημέρευε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά την διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Στο Γενικό Κρατικό Νικαίας μετέβη εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Γ. Οικονόμου: «Δολοφονική η επίθεση στον αστυνομικό, καμία στήριξη από κανέναν στις αγέλες χούλιγκαν»
Σε δηλώσεις του, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, είπε μεταξύ άλλων πως «αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού». Αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς για τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή», έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» που «δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη».

«Οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ