Αρειος Πάγος: Απέλυσε οριστικά τρεις δικαστές -Για καθυστερήσεις και αναξιοπρεπή συμπεριφορά

Αρειος Πάγος: Απέλυσε οριστικά τρεις δικαστές -Για καθυστερήσεις και αναξιοπρεπή συμπεριφορά

Την οριστική απόλυση τριών δικαστών αποφάσισε η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου λόγω ανεπάρκειας στην τέλεση των καθηκόντων τους.

Πρόκειται για δύο Εφέτες και έναν Πρωτοδίκη, οι οποίοι έφτασαν στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο λόγω καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων, ενώ σε μία περίπτωση λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς. «Ο πολίτης δεν θέλει λόγια, θέλει να πάρει την απόφαση στα χέρια του και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων είναι αρνησιδικία», τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα.

Αναλυτικά, μία γυναίκα Εφέτης απολύθηκε από το δικαστικό σώμα λόγω υπέρμετρων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων και αδικαιολόγητων απουσιών, που είχαν ως αποτέλεσμα σε μία περίπτωση να επέλθη παραγραφή σε υπόθεση σωματικής βλάβης, ενώ σε άλλη περίπτωση να περάσουν δύο χρόνια και τρεις μήνες για να θεωρήσει μία απόφαση.

Λόγω ανεπάρκειας απολύθηκε Πρωτοδίκης, ο οποίος επί σειρά ετών καθυστερούσε στην περαίωση υποθέσεων (έως και 250 περιπτώσεις) ενώ είχε καθυστερήσει την έκδοση 17 βουλευμάτων.

Εφέτης προκάλεσε επεισόδιο σε... σούπερ μάρκετ

Εφέτης που υπηρετούσε στα Ιωάννινα απολύθηκε λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας. Σύμφωνα με την πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί, φέρεται να μπήκε σε σούπερ μάρκετ, να παρέκαμψε την ουρά στα ταμεία λέγοντας ότι έχει κορωνοϊό και στη συνέχεια να επιβιβάστηκε σε όχημα χωρίς πινακίδες, τις οποίες όπως αποδείχθηκε αργότερα είχε στο εσωτερικό του οχήματος. Από τους υπεύθυνους του σούπερ μάρκετ ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί. Όταν του ζήτησαν τα σχετικά έγγραφα, ο Εφέτης αρχικά αρνήθηκε, στη συνέχεια έδωσε μια παλιά άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου και άρχισε να χρησιμοποιεί ανοίκειες εκφράσεις, λέγοντας παράλληλα ότι μόνο εισαγγελέας μπορεί να τον υποχρεώσει να βγει από το αυτοκίνητο, απειλώντας παράλληλα τους αστυνομικούς ότι θα δουν τι θα πάθουν.

Στη συνέχεια, βγήκε από το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν και τον έριξαν στο έδαφος για να του περάσουν χειροπέδες. Εκείνος άρχιζε να φωνάζει ότι έχει ναρκωτικά και όταν επιβιβάστηκε στο περιπολικό άρχισε να βρίζει. Όταν οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα τα στοιχεία του έγιναν γνωστά και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ακολούθησαν μηνύσεις μεταξύ του δικαστή, του ταμία του σούπερ μάρκετ και των αστυνομικών.

Τέλος, η πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επέβαλε χρηματικό πρόστιμο των αποδοχών τριών μηνών σε Ειρηνοδίκη, επειδή καθυστερούσε να εκδώσει αποφάσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ