Απίστευτο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε συμμαθητή του για ναρκωτικά - Τα αντίποινα και οι σιδερογροθιές

Απίστευτο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε συμμαθητή του για ναρκωτικά - Τα αντίποινα και οι σιδερογροθιές

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων που διαδραματίστηκε σε Γυμνάσιο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ThessToday.

Ξυλοδαρμοί, ναρκωτικά, αντίποινα, σιδερογροθιές και αργκό που χρησιμοποιούν μέλη συμμοριών μαρτυρούν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το χρονικό του περιστατικού βίας μεταξύ ανηλίκων

Όπως καταγγέλλει η μητέρα ανήλικου μαθητή για το απίστευτο περιστατικό ενδοσχολική βίας, όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης όταν το παιδί της, εντόπισε στις τουαλέτες του σχολείου ένα κουτί που περιείχε τσιγάρα με χασίς. Ο μαθητής παρέδωσε το πακέτο με τσιγάρα με χασίς στη διευθύντρια, η οποία έσπευσε να τον καθησυχάσει.

Αυτόματα όμως το παιδί βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιων εκ των συμμαθητών του.

«Όταν μαθεύτηκε πως ο γιος μου παρέδωσε το επίμαχο πακέτο στη διευθύντρια ο κάτοχος και συμμαθητής του, τον βρήκε στην τουαλέτα και τον στρίμωξε. Μετά το παιδί μου αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο στο γραφείο της διεύθυνσης. Όταν σε διάλειμμα βγήκε για να πάει τουαλέτα ο ίδιος μαθητής τον βρήκε στο διάδρομο, του έδωσε μια κουτουλιά και μετά ξεκίνησε να τον χτυπά με γροθιές στο πρόσωπό του. Τους χώρισε η επιστάτρια. Σε διαφορετική περίπτωση δεν ξέρω ποια θα ήταν η κατάληξη. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το παιδί μου, μας είπε πως ήταν τυχερός που δεν τον βρήκε στο διάφραγμα η μπουνιά» περιγράφει στο ThessToday η μητέρα του θύματος.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο νεαρός μαθητής προσπάθησε μόνος του να ειδοποιήσει από το κινητό του την αστυνομία μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε. Παρόλα αυτά, η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από τους γονείς του θύματος.

«Ο νεαρός “νταής” παραδέχθηκε ότι χτύπησε το παιδί μου. Πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να υποβάλουμε μήνυση και μετά από λίγο ο δράστης προσήχθη. Δόθηκε εντολή από τον αξιωματικό υπηρεσίας να κρατηθούν ο νεαρός με τη μητέρα του που κλήθηκε και αυτή. Για τον ανήλικο σχηματίστηκε δικογραφία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ενώ για τη μητέρα δικογραφία για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου. Οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ όμως μετά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο, μετά τη μήνυση δεχθήκαμε απειλές γιατί δήθεν ο γιος μου προκάλεσε πρώτος» εξηγεί η η μητέρα του μαθητή που δέχθηκε την επίθεση.

Ζητούσε εκδίκηση για την προσαγωγή του

Το θύμα έλαβε παραπεμπτικό από την αστυνομία ώστε να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Το πόρισμα μόλις ολοκληρωθεί θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία ενώ η οικογένεια του θύματος αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης έχει απομακρυνθεί από το σχολικό περιβάλλον ενώ μάλιστα για αυτό είναι ενήμερη και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι δε προκλητικό και άξιο αναφοράς πως ο νεαρός δράστης κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Αστυνομικό Μέγαρο έκανε ανάρτηση σε σελίδα του στα social media που φαίνεται το πρόσωπο του και ένας αστυνομικός. Στην ίδια ανάρτηση καλεί τα μέλη της ομάδας του να πάρουν εκδίκηση για την προσαγωγή του.

Ήθελαν να τον στρατολογήσουν ως διακινητή ουσιών – «Τι περιμένουν; Να μαχαιρώσουν το παιδί μου;»
Ο ανήλικος μαθητής, παλαιότερα έκανε παρέα με τον δράστη και την παρέα του. Όπως είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα του, τα μέλη της… άγουρης συμμορίας ήθελαν να τον στρατολογήσουν ως διακινητή σε μια ιστοσελίδα με παραισθησιογόνες ουσίες, που έχει έδρα στο εξωτερικό. Όταν προσπάθησε να αποκοπεί ξεκίνησαν οι απειλές.

«Του έλεγαν ότι του την έχουν στημένη και θα τον χτυπήσουν με σιδερογροθιά. Ενημέρωνα το σχολείο σε κάθε απειλή αλλά το μόνο που μου απαντούσαν είναι πως όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Τι περιμένουν δηλαδή; Να μαχαιρώσουν το παιδί μου;» διερωτάται μέσω του ThessToday η μητέρα του νεαρού μαθητή.

«Το παιδί μου, έχει κλειστεί μέσα στο σπίτι και φοβάται να βγει έξω γιατί είναι το επόμενο επεισόδιο» είπε καταλήγοντας η καταγγέλλουσα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ