Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια: Φίδι κολυμπάει σε θάλασσα και προκαλεί αναστάτωση [Βίντεο]

Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια: Φίδι κολυμπάει σε θάλασσα και προκαλεί αναστάτωση [Βίντεο]

Αναστάτωση επικράτησε στην παραλία του Αλμυροποτάμου, στην Εύβοια, με ένα φίδι που εθεάθη να κολυμπάει στη θάλασσα.

Πρόκειται για δεντρογαλιά, ένα φίδι που ως γνωστόν θεωρείται ακίνδυνο.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το evima, δεν έχει καταστεί εφικτή η απομάκρυνσή του.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του στο σημείο προκαλεί άγχος και ανασφάλεια στους πολίτες που κάνουν τα μπάνια τους, αφού την παραλία επισκέπτονται και πολλά παιδιά.

Η δεντρογαλιά (λέγεται και ζαμενής, επιστημονική ονομασία «τυρία η δάλειος», Hierophis gemonensis) είναι ανιοβόλο φίδι της οικογένειας κολουβρίδες της τάξης Λεπιδωτά.

Φθάνει σε μήκος τα 120 εκ. και έχει μικρό κεφάλι, χρώμα λαδί με μαύρα στίγματα στη ράχη του και άσπρο στην κοιλιά. Η ουρά του είναι πολύ λεπτή και φτάνει τα 30 εκ.

Ζει σε δάση και ξηρές περιοχές της νότιας Ευρώπης, της Μικράς Ασίας, της Δαλματίας και της Νοτιοδυτικής Ασίας.

Ειδικότερα στην Ευρώπη απαντάται στην Αλβανία, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην Ιταλία, στο Μαυροβούνιο, στη Σλοβενία, στην Ελλάδα (σε νησιά όπως στην Κρήτη, την Εύβοια, στα Κύθηρα και στα Επτάνησα) και στην Κροατία.

Η τροφή του περιλαμβάνει μικρά ερπετά, τρωκτικά και πτηνά. Ο ζαμενής δεν θεωρείται επικίνδυνο φίδι από την άποψη ότι δεν έχει δηλητήριο, ωστόσο μπορεί να επιτεθεί στον άνθρωπο εάν απειληθεί άμεσα ή αρπαχτεί.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Εύβοια αναστατώνεται από την παρουσία φιδιού, αφού μόλις στις αρχές του μήνα αντιδήμαρχος συνειδητοποίησε πως κολυμπούσε δίπλα σε ένα τέτοιο ερπετό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ