10αρι DSG κιβώτιο ετοιμάζει η VW

10 dsg-VW

Το 6άρι κιβώτιο DSG ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει, δίνοντας τη θέση του σε ένα νέο κιβώτιο DSG 10 σχέσεων, το οποίο θα αντέχει ροπές έως και 500 Nm και θα χρησιμοποιηθεί σε πλήθος μοντέλων του Ομίλου.

Ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Volkswagen, κος Heinz-Jakob Neusser, στο περιθώριο του φετινού Vienna Motor Symposium επιβεβαίωσε τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας να παρουσιάσει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 10 σχέσεων. Η είδηση αυτή δεν ακούγεται για πρώτη φορά, καθώς πέρσι στην ίδια εκδήλωση, ο VW Group CEO, κος Martin Winterkorn, είχε μιλήσει σχετικά. Μόνο που φέτος ο κος Neusser έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Το νέο DSG κιβώτιο των 10 σχέσεων θα έρθει για να αντικαταστήσει το "γερασμένο" 6άρι DSG που χρησιμοποιούσε η VW σε μεγαλύτερα οχήματα. Το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα είναι σε θέση να «αντέξει» ροπές έως και 500 Nm, ενώ έχει σχεδιαστεί τόσο για εγκάρσια όσο και για διαμήκη τοποθέτηση του κινητήρα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, θα επιτρέψουν στο 10άρι DSG να τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα των εταιρειών που συνιστούν το VW Group.

Δυστυχώς ο κος Neusser δεν αποκάλυψε πότε θα δούμε το νέο DSG των 10 σχέσεων σε κάποιο μοντέλο παραγωγής. Αυτό που, ωστόσο, μοιράστηκε μαζί μας είναι πως μαζί με το νέο Passat θα κάνει ντεμπούτο και ένα νέο 2λιτρο twin-turbo TDI μοτέρ απόδοσης έως και 240 ίππων. άραγε, με τι κιβώτιο θα συνεργάζεται;

ΠΗΓΗ: autotriti.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ